Malo je odvisno, kaj boš z njim šivala... Jaz mam Elno in je kar ok, ampak za kake težje podvige pa ni glih dizajnirana... Jaz sem namreč sešila dve patchwork odeji, kjer je bilo treba prešit dve plasti blaga in polnilo,... pa se je malo puntala... Tudi sicer zelo rada malo zafrkava, jo moraš non stop malo pucat pa tako, saj ko se navadiš ni težko, ampak na začetku si pa kar malo jezen, ker bi rad zašil nekaj, pa se pol časa ubadaš s strojem...
Bagat Višnja je za take stvari precej boljša... Tam ni noben problem zamenjat zadrge na kavbojkah - razen paranja, seveda - to je vedno grozaaa

... No, na Elni to ni glih opravilo, ki bi si ga človek želel... Serviser se je zgrozil, ko me je vprašal, kaj vse delam na njo in mi je rekel, da bi za take stvari rabila kaj bolj močnega, trdnega,... Ali kak star model, ko je bilo še vse iz kovine ali pa kak današnji profesionalni stroj... Tako da baje da glede na to, kaj vse je že prenesla, se baje super drži, pa tudi popravit jo že kar dobro znam sama, ker se mi je zdelo neumno plačevat nekoga za to, da potem naredi lih tako, kot bi znala sama, ker kaj bistvenega navadno ni naredil...
Torej je super za bluzice, krilca, itd... ampak za kake resnejše podvige pa je ne bi ravno na veliko priporočala, čeprav se tudi da, če se ti da ubadat;)

Še vedno je kaka stvar iz plastike, ki je jaz ne bi hotela met plastične, kamor se ti recimo zatika nit in ti para nit in živce... Ampak baje je pri drugih še več plastike... Jaz bi celega kovinskega;)
Baje so super overlocki, tisti elastični šiv je res super! Moja želja, mogoče bom pisala dedku Mrazu;) Resno pa razmišljam, da bi nekje našla kak star stroj magari z dvema šivoma, ki pa bi lepo delal in šival težka blaga...
Veri