aja, še to sem pozabila - kot idejo za uporabo mozzarelle predlagam "salad nicoise" ! Poznate?
No, če ne, potem bom napisala sestevine: rukola, paradižnik, mozzarella, tuna v olivnem olju, kapre, ČRNE olive (po možnosti prav iz Nice, od koder ta solata izvira), na majhne klobučke ali kolobarčke narezan skuhan mlad krompr, zelen ozek stročji fižol (dobi se zamrznjen, lahko uporabite tudi domačega vloženega v slanici), trdo kuhana jajca, olivno olje, balzamični kis,.....mislim da bi bilo to vse! aja, pa še mozzarella! :) Najboljša je tista v majhnih kroglicah, ki jih samo prepolovite in potresete oz. dekorirate solato. Sicer sama mozzrella ne spada ravno v to solato, ampak jaz sem si jo dodatno naročila zraven (prvič sem to solato jedla lani v Parizu), in že izgledalo je božansko, da o okusu sploh ne govorim! Zdaj, ko je mald krompir, so jo večkrat pripravim...
Naslednji teden bom v bazo poslala točen recept s slikico, da boste lahko točno videli kako to luštno izgleda-prav igrivo in neznansko vablijo, poletno, osvežilno, gurmansko.....! :)
LP
Zala
Sporočilo je spremenil(a) _ZALA_ dne 12. maj 2005 09:59:32