hojla!
sama sem lani poleti naredila eno zelo osvežilno sladico iz hladilnika - za točen količine me ne vprašat, pač prilagodiš jih velikosti pekača...torej: spečeš biskvit (jaz sem spekla eno polovico z dodatkom kakava iin eno polovico navadnega) in ga ohladiš. Prpraviš kremo iz 0,5 kg pasirane skute in 0,5 kg zrnate skute, in ju dobro razmešaš s sladkorjem v prahu (po okusu, ne pa preveč) - za večjo sočnost in boljši okus dodaš še lonček stepene sladke smetane in lonček kisle smetane. Za kompaktnost dodaš nekaj listov želatine (jaz mislim da sem dala za te količine 4 ali 5 listov in je bilo supe, ampak pazi pri vmešavanju žellatine, da s eti ne naredijo kepice!!!r). Zmašaš vse sestavine za kremo in dodaš veliiiko drobno sesekljanega pehtrana, dobro premešaš in razporediš po ohladjenem biskvitu, ki is ga pred tem položiula nazaj v pekač. Kremo na vrhu poravnaš, da je lepo ravna, čez pa potrosiš na kocke narezane (velikosti prb. 1x1 cm) naretane SVEŽE! marelice, ki jih malenkost potunkaš v kremo, samo toliko da se z njo sprimejo in kasneje ne padajo dol. Daš v haldilnik za najmanj 4 ure in potrežeš ohlajeno! Zelo paše poleti, ker je zaradi pehtrana, skute in sadje res zelo osvežilno in ne preveč sladko! Res, čloek kar ne more verjet kako zelo paše skupaj pehtran, skuta in marelice! Sicer bom pa enkrat ko bo malo več časa, poslala recept s količinami še v bazo! Pecivo je bilol izredno pohvaljeno tudi s strani gostov (primorcev), ki so bili takrat pri nas :)
LP
Zala