Regratovo vino

prosim za recept regratovo vino ce ga kdo ima in kako se to napravi

silka

Regratovo vino 5l vode, liter rahlo stisnjenih regratovih cvetov, 1,1kg sladkorja, 2 pomaranči, 1 dag kvasa Cvetove potrgamo s pecljev in po možnosti odstranimo še zeleno čašo, kajti tako bo vino boljšega okusa. Damo jih v steklen kozarec ter prelijemo z 2l vrele vode. Pustimo stati tri dni, potem tekočino precedimo v primerno veliko vrelno steklenico. V 3l segrete vode raztopimo sladkor in ga prilijemo v steklenico skupaj s sokom obeh pomaranč. Ko je tekočina mlačna, dodamo aktivirani kvas. Namestimo vrelno cev in pustimo na toplem tri tedne oz. dokler ni venje končano. Potem vino pretočimo v steklenice, zamašimo ter pustimo stati v kleti vsaj pol leta; regratovo vino sodi med tiste vrste, ki se z ležanjem izboljšajo. Recept je iz Knjige Divja Hrana. Meni se je majčkeno "pokvarilo" tole vino, saj mi je nastal pravi pravcati šampanjec - lepe čiste barve in prijetnega okusa. Vse je možno... pinkpanter Sporočilo je spremenil(a) pinkpanter dne 02. jun 2005 12:11:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti