Recept

Ali ima kdo recept za angleški božični kolač?

terlikar 1

Imam originalno angleško kuharico, pa bom pogledala in jutri sporočim. Ima mogoče kak poseben naziv? Sprašujem, če obstoja slučajno več podobnih sladic, pa da se znam ravnati? Mamamia mamamia
A misliš na tistega, ki ga je treba narediti nekaj mesecev vnaprej, da se vse sestavine v redu prepojijo? Drugače sem jaz že pred časom našla tega, ki mi je zelo všeč in ga šparam za naslednji Božič. Oddajo so predvajali na hrvaški TV. http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/traditi Loni Makaroni
Zamikal me je včeraj ko sem prebirala slovenske novice na zanji strani.Vem pa da se ga mora narediti 1-2meseca prej.LP terlikar 1
Meni se zdi, da misliš na plum pudding, to je najbolj tradicionalna anglešča slaščica za božič. Nam je profesorica angleščine povedala, da ga gospdinje ob božiču delajo za leto v naprej, torej za naslednji božič. Če je to to, evo recepta. Potrebuješ: 100 g govejega loja 150 g korint (temne rozine) 150 g sultanin (svetlih rozin) po 50 g citronata in orageata 100 g oluščenih mandljev 100 g kandiranih češenj 100 g moke 150 g drobtin 100 g rjavega sladkorja naribana lupina in sok ene limone dve noževi konici mletega cimeta, pimenta in nageljnovih žbic (klinčkov) 1/2 kavne žličke soli sok ene pomaranče skodelica mleka (2,5 dl) tri jajca tri žlice konjaka olje za model Goveji loj narežemo na majhne koščke. Rozine operemo v vroči vodi in jih s krpo dobro osušimo. Citronat, orangeat in mandlje drobno narežemo, kandiranje češnje narežemo na manjše koščke. Sadje in mandlje zmešamo v veliki skledi in dodamo loj, moko, drobtine, sladkor, limonino lupino, začimbe in sol. Dobro premešamo in dodamo limonin in pomarančni so in mleko. Jajca in konjak razžvrkljamo in zlijemo v skledo ter dobro premešamo, da se sestavine dobro sprimejo. Če testo ni lepo povezano, doddamo še malo mleka. Model za puding namažemo z oljem, enako tudi pokrov. V model naložimo maso, ki naj bo vsaj pet cm pod robom, in pokrijemo. V večji posodi, v kateri bomo pripravili puding, zavremo vodo, in model za puding položimo v vrelo vodo, tako da je do 2/3 potopljen v vodi. Na srednjem ognju kuhamo puding štiri ure. Model potem vzamemo iz vode in ga ohladimo, nato puding zvrnemo iz modla. Prtič navlažimo z rumom in z njim ovijemo puding, vse skupaj močno ovijemo z alu folijo in za vsaj štiri tedne shranimo na zelo hladnem mestu (lahko tudi v zamrzovalniku). preden puding ponudimo, ga uro do uro in pol segrevamo tako, da ga damo v model, v katerem smo ga sprva kuhali in tega damo v vrelo vodo. Veliko uspeha, mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti