Lectova srca - iz medenjakov

Sem bolj umetniški tip in zelo rada okrašujem torte, pecivo... Poskusila sem speči medenjake v obliki srčkov, pa me zanima, s čim bi jih lahko okrasila, da bi bili tako pisani kot lectova srca. Glazuro sem že pobarvala z jedilno barvo, zdaj me mučijo tiste bele trde "rožice". Mi lahko kdo svetuje - zelo bom vesela!

Lp, Smehec

smehec

No, pa hvala za tako pomoč!
Ti naš smehec ,ne se jezit -hecam se - ,naredi iz sladkorja v prahu in beljaka maso kot za španske vetrce s pomočjo nastavka v obliki rože nabrizgaj na peki papir rožice in suši celo noč pri 70 stopinjah pri na pol odprti pečici -jaz jih tako delam za krasitev torte . lp Marta
pozabila sem še da na 1 beljak dodaj 1 žlico jedilnega škroba -na koncu ko boš imela že maso gotovo -bodo namreč bolj trde. Marta
Za okrasno pisanje oz. risanje: 8 dag sladkorja v prahu, 1/3 beljaka, 2-3 kapljici limoninega soka Sladkor v prahu zmešaj z beljakom (mešaj okrog 5 minut). Naredi si vrečko, maso daj v vrečko, odreži vrh (naredi zelo zelo majhno luknjico) in okrasi kolače. LP
lohk dodaš še kakšen lep verz Kuharca:)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti