Živijo.
No, končno so se nam še malo moški člani oglasili, pa čeprav so napisali samo statistiko, smo vas zelo vesele. Še bolj pa bomo, če si boste še večkrat vzeli čas za nas!
Nekje na začetku današnjih sporočil, je bilo govora o tem, da ne jeste na B dan enako za večerjo in kosilo in da gredo kile vseeno dol. Imam pa eno vprašanje glede tega, a ste lahko 100% prepričane, da če bi se držale tega pravila, da bi izgubile več kilogramov? Jaz ravno zaradi tega jem enako, ker drugače bi se spraševala, koliko bi pa izgubila če bi. Pač potrpim, itak pa si pripravim na drugačen način, karkoli že jem, tako da sploh nimam občutka, da je enako.
Lisa, sprašuješ zakaj ne sladkorju? Zaradi Montignacovega vpliva name

Sicer še nisem prebrala vsega, bom pa poskušala odgovoriti, sicer tako kot jaz to razumem (če narobe, naj me tista, ki se bolj spozna popravi!). Telo dobiva energijo iz glukoze. Dobi jih s tem, ko presnavlja ogljikove hidrate ali pa iz lastnih maščobnih zalog. In s tem, ko se počutimo utrujene, imamo glavobol....nam telo sporoča, da je količina glukoze v krvi toliko padla, da bo potrebno "topiti" maščobe in ravno takrat nam tako zapaše kaj sladkega. Telesu naredimo dobro, sebi pa veliko škodo, ker bi se v nasprotnem primeru telo "spravilo" na naše maščobe. In ravno zaradi tega, kot pišeš, košček sladkorja na postne dni pripomore k boljšemu počutju. No upam, da je vsaj malo razumljivo in da nisem sama "narobe" razumela.
Pa še nekaj glede montignaca. Raje se odpovem krompirju v tistem mesecu ali dveh prve stopnje, če je zagotovljen uspeh. V drugi stopnji pa ga tudi lahko kdaj ješ. Že sedaj pa doma pripravljamo večinoma takšno hrano, da ustreza Montignacovi metodi. Začnem 1. aprila, kljub temu, da ne smem krompirja, koruze in rdeče pese

.
Lp,
maychi