Hoj!
Jaz bom jutri kar bolj delovno, nič praznika, pa še izpiti so na obzorju.
Mojcika, glede tega nisem njabolj prepričana, kako je prav. Jaz sem na B dan jedla špinačo z naravnim puranjim zrezkom, vsega skupaj dvakrat. Mislim pa da ni kaj narobe, kako stroga boš do ločevanja beljakovin se odloči sama. Bodo še ostale povedale svoje mnenje.
Ja razgovori..., tudi jaz še nimam redne službe. Vneto iščem, pa se vedno znova čudim, kaj vse jih zanima, pa kakšne vsemogoče izgovore si izmišljujejo. Zakaj, ne ustrezaš razpisnim pogojem. Mene najbolj ujezijo, tisti o ustreznih letih delovnih izkušenj, kako pa jih naj dobimo, če nimamo niti možnosti za prvo zaposlitev, brez dvoletnih delovnih izkušenj pa prve zaposlitve ni! Pa tisti o neustrezni izobrazbi, mislim previsoki, kje pa piše da nekdo z višjo ali visoko šolo, ki je pripravljen poprijeti za vsako delo, samo da dobi tisto kilometrino delovnih izkušenj ne bo dobro ali še bolje kot nekdo z srednjo izobrazbo opravljal to delo. ...
Ta tema me vedno ful ujezi..., pa sem sklenila, da se ne bom obremenjevala s tem. Trudila se bom po svojh močeh, da najdem službo, enkrat v prihodnjosti se bo našlo tudi zame nekaj. kakor je komu namenjeno.
A ja, punce ne mislite, da so otroci ovira, to so spet sami izgovori, jaz jih še nimam, pa so že zdaj pri delodajalcih prevelika ovira, kakšna ovira bi šele bili, če bi že bili na svetu.
Sigurno se nekje v prihodnjosti vidim kot mamo, to je še eden večjih ciljev, srečna družinica, vendar si želim še naužit življenja si kaj privoščiti in nekaj prihranit za naš dom. Pa sploh ne želijo slišat, da to še ne bo tako kmalu, v meni vidijo samo potencialno kandidatko za porodniški dopust, bolniške,.........
Pa naj še kdo reče da smo ženske enakopravne!
Sem doživela že tudi to, da mi je delodajalec kar povedal da želi samo moški kader. Fer z njegove strani, samo me je pa tako razp****, da bi ga nahrulila.... Baje so moški bolj primerni za posel, bolj spoštovani,...
Si lahko kar predstavljete, da sem v mislih samo bežala, če pa pomislim, da bi to bil moj direktor. Se mi že ob tej misli smilijo vse ženske, ki še imjo "srečo", da lahko tam delajo.
Se opravičujem.
Samo priznam, kot je že omenila Marjanca45, da ko vse še enkrat prebereš rane sploh ne skelijo tako močno in mi nismo samo druščina lepo izpopolnjenih ljudi, smo resnični ljudje, ki nas slučajno druži enak način prehranjevanja.
Lp, Rožica.
P.S.
Tudi jaz sem 100% izpeljala današnji sadni dan. Upam, da se bo čimprej kaj poznalo.
Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.