V reviji Hopla št. 370 sem našla recept Ajdovi žganci z orehi. Če bi katero recept zanimal, ji ga lahko napišem. Galja
Ajdovi žganci z orehi
Ferdo pis....
julia
Evo, Julia recepta, malo sem zabrkljala v naslovu!
Ajdovi svaljki z orehi
45 dag krompirja
10 dag ajdove moke
1 jajce
2 dag masla
5 dag grobo mletih orehov
sol, kislo smetano
Še vroč kuhan krompir pretlačimo. Vanj primešamo poparjeno ajdovo moko, jajce, orehe in maslo ter zgnetemo v voljno testo. Oblikujemo svaljke in jih skuhamo v slanem kropu. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje. Potem jih odcedimo in postrežemo prelite s toplo kislo smetano.
kakšna je poparjena ajdova moka
Bernarda
Ajdova moka, ki jo prelijes s (lahko slanim) kropom. Rata taka kot zganci (na videz in otip.
Veri
jaz sem primorka in moram priznati da žgancev ne delamo.koliko je to približno vode .
Bernarda
Oglas
Liter vode posolimo in zavremo, v krop stresemo pol litra ajdove moke in naredimo na sredini luknjo s kuhalnico. Pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 20 minut brez mešanja. Nato del vode odlijemo in žgance premešamo s kuhalnico.Vode ne zlijemo stran, ker jo je treba včasih žgancem dodati nazaj. Žgance zdrobimo v krožnik in jih zabelimo z ocvirki.
Loni Makaroni 
Oglas
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.