član od 20044272 sporočil
Glede na to, da je kakav v osnovi grenek, verjetno ne bi smel bit problem, če jih uporabite kar v glavni jedi, slane. Čez bi verjetno pasala kaka bolj mila omakice iz smetane, sira, zelišč... Ker imajo že testenine same precej okusa... ne vem sicer, če sem uganila, akj si mislil z rdeča (paradižnikova, verjetno), bela (smetanova?) in zelena (zelenjavna, zeliščna?) omaka, ampak v tem primeru bi ti predlagala belo, ker je verjetno na osnovi smetane, ki je osvežilna (kisla) in kremasta (sladka) in bi lepo povdarila barvo. Jaz ne bi zraven dajala morskih sadežev, mesa in vina, ker se mi zdi, da majo premočen okus... Amapk nisem nek strokovnjak, samo moj feeling - včasih ga nalašč ne ubogam:) Paradižnik ne bi bil moja prva opcija, ampak če ti je všeč, probaj, za jest bo sigurno. Zeliščna pa - samo da niseo zelišča premočna - ne pekoče, bolj milo in ne premastno, ker so take testenine verjetno malo bolj nasitne kot navdne (ugibam)... Če boš delal s smetano osvežilno varianto ali pa če se odločiš za sladko, bi pasala zraven mogoče melisa...
Veri