Točno ne bi vedela - v princuipu pa
juha +
začimbe (oni veliko uporabljajo glutamat (natrijev monoglutamat), za katerega pa nekateri trdijo, da ni zdrav - no, 1x na mesec v malih količinah ne bo hudega, vsak dan pa verjamem, da ni ok, ker je to v bistvu zelo močna sol, bolj kot naša navadna sol in lahko malo obremeni ledvice - ne dodaj preveč skratka! Potem pa še: five spice powder, koriander, kar ti je pač všeč:) ...) +
sojina omaka (ali kaka druga kit. omaka: ribja, sweet chilli sauce, ostrigina, hoisin...) +
nekaj od tega za kislost: riževo vino ali žganje (to dvoje ni isto) ali sok tamarinde (lahko nadomestiš s sokom limente ali limone) +
rjavi sladkor ali med za sldkobo +
sezamovo olje za okus in zato, da se omaka sveti, dodaš ga čisto na koncu kuhanja,
zgostijo pa z riževo moko ali škrobom.
Seveda ni nujno, da daš vse, navedla sem samo nekaj idej, kombiniraj po svoje - če bi pa rada po moje, bom pa kmalu dala gor Mojo kitajsko omako pod eksotične jedi, da bo za začetek oz. za zagon, ok?:)

Ta sicer ni čisto taka kot v Kit., ampak ni slabša:) Jaz navadno dam več različnih začimb in ne uporabljam glutamata, ker ga nimam doma, nekoč bom verjetno investirala tudi v to, saj se dolgo ne porabi:)
Če pa kdo ve točno, kako jo naredijo, se pa tudi jaz priporočam:)

Veri