Tudi jaz sem se odločila, da napišem nekaj na to temo.
Polnozrnati kruh je izdelan iz pšenične moke, ki je zmleta iz celih pšeničnih zrn. Ima visoko prehransko vrednost saj vsebuje veliko pomembnih mineralov in vitaminov. Polnozrnati pekovski izdelki vsebujejo tri do petkrat več balastnih snovi kot beli. Prav velika vsebnost rastlinskih vlaknin nam podaljšajo občutek sitosti. Na to bi dodala še to, da večina prodajalk kruha misli, da je polnozrnat, tisti, ki ima semena, a tistemu se reče kruh s semeni. Sama najraje kupujem polnoznat kruh 0,5kg od Pekarne Grosuplje, ki se mi zdi zelo vredu.Zdrži nekje 2-3 dni, saj je tudi potem dober, a pride kar precej suh. Če ga v vaši trgovini nimajo, lahko rečete prodajalki, da ga začnejo naročati. Dobi se tudi pakiran.
V kruhih ni zmleta kava kot sem zasledila, da je nekdo prej napisal, ampak pražen ječmen oz ječmenov slad. Moka je zaradi različnih vzrokov vsako leto druge kvalitete. Pa tudi npr ržena moka iz kakšne duge države je duge barve kot iz Slovenije. In če hočejo držati kruh iste kvalitete se morajo poslužiti ječmenovega sladu. Ta ni ne vem kakšno barvilo, ampak nekaj naravnega kar nikomur ne škodi.
Tudi jaz ne maram polnoznatih špagetov, saj se mi zdijo, kot da bi bili notri kamenčki oz pesek. Sicer pa je to stvar okusa. Da se jih dobiti v vsaki trgovini (proizvajalec je pa Barilla ali Žito).
Glede Montignacove metode pa tole. Tudi sama sem jo poizkusila in sem kar precej shujšala. Bom pa rekla, da moraš spremeniti celotno prehrano, ne samo za 3 mesece, ampak kar za celo življenje, posebej če se vseskozi ukvarjaš z odvečnimi kilogrami.
Veliko uspehov pri hujšanju.
breskev
Sporočilo je spremenil(a) breskev dne 10. jan 2007 13:24:58