Dober vecer voscim,
Pa sem prestala prvi dan ... JUPIIIIIIII. Seveda je bil na jedilniku puran, kaj pa drugega. Zraven sem jedla rdeco peso, ker nisem imela volje cistiti zelene solate. Pa me zanima, ce je katera slucajno zasledila kako je z rdeco peso. Montignac jo namrec odsvetuje, ker mocno dviga glikemicni indeks (enako kot koruza). No, zdaj sicer je kar je, pojedla sem jo, a bi se rada v nadaljnje izogibala prekrskom.
Vsec mi je vase razmislanje glede relativnosti casa ... 3 meseci niso tako dolgi, vcasih pa mi delajo probleme ze 3 ure ... ko cakam na nov obrok!
A dovolite eno pripombo. Prebiram glede nevtralnih zivil in se sprasujem sledece: ce je smetana in mascoba nevtralno zivilo, potem bi lahko pile kavo s smetano in zabelile zelenjavo. Ni tako?! Ampak, potem po moje s hujsanjem ne bo nic. Ne mi zameriti, ampak mislim, da se moramo izogibati tudi nevtralnim zivilom. Danes sem ponovno prebirala Rinino knjizico (za vzpodbudo) in pravila so zelo jasna. Ce zelimo shujsati "veliko" potem je potrebno jesti surovo, kuhano ali duseno hrano. Uporaba mascob je predpisana kolicinsko. Ce zelimo shujsati manj, potem je dovoljeno hrano izboljsati z nevtralnimi zivili. V knjizici tudi pise, da je na B in skrobni dan dovoljen kruh, dalje pa pise, da ce zelimo shujsati vec, se je kruhu potrebno odpovedati. Tudi glede sadja so zapisali, da je zdravo in ga lahko jemo kar precej, ce pa zelimo shujsati vec, je potrebno porcije zmanjsevati. Sem morda razumela napacno in ve menite drugace??
Kar veselje je priti na forum ko vas je toliko tukaj. Me je popadla "ta pozresna" in sem raje prizgala racunalnik in prebiram kaj ste vse napisale. Imam razsirjen zelodec in z veseljem bi se lotila slanih arasidov, ki so v dnevni na mizi. Se dobro, da obstaja tale forum, RES!! Jutri zjutraj pa sem bom zbudila lacna in polna volje za nov dan.
Hvala za vse punce, brez vas bi bilo res tezko.
Pridne bodite pa lep pozdrav
Marina5