Kus kus

Pred kratkim sem se vrnila iz dopusta na Djerbi. V hotelu je bil vsak dan na voljo tudi kus kus.

Zdel se mi je odličen in vas prosim za pomoč pri pripravi.

suzi

Kuskusov narastek www.kulinarika.net/baze/recept.asp Vesna Leben
Enostaven recept za pripravo kuskusa - ko kuhaš omako, daš nad posodo cedilo, v katerega daš kuskus in ga sopariš. Na koncu ga preliješ z omako in jed je pripravljena. Loni
Halo Suzi! Jaz kuskus pripravljam najveckrat v solati, katera je odlicna in zelo obstojna saj jo lahko shranis v hladilniku nkaj dni. V bistvu je recept marokanskega porekla. TABOULE Evo ti recept: 75g du kuskusa 4 majhne cebule ali 6-8 salotk 3 veliki zelo zreli paradizniki 1/2 zlicka paradiznikovega koncentrata velik sop petrsilja 6-8 listicev mente sok 1 limone 8 velikih zlic olivnega olja sol in poper Kuskus prelij z enako kolicino mlacne vode in pusti, da nabrekne in ga nato zrahljaj z vilico. Paradiznike razkosaj odstrani vsa semena in narezi na majhne koscke, enako papriko in cebulo. V skledi vmesaj sok limone, olivno olje in paradiznikov koncentrat, sesekljan petrsilj in mento, sol in poper. Vse sestavine zmesas po potrebi se dosolis ali popopras. Kuskus mora stati v hladilniku pred serviranjem najmanj dobro uro! Izjemnega pomena je menta, saj brez nje nima osvezilnega okusa in jed ni enaka. Taboule se lahko postreze takorekoc kot priloga k vsemu. Poskusite ne bo vam zal ! P.S. Ce ima kdo rad bolj orientalsko varianto, se v kuskus vmesa se rozine. Dober tek! Karmen
Karmen najlepša hvala, ravno prav si poslala recept. V soboto imam namreč piknik pa bo tole ravno pravšnja priloga k ostalim jedem. Suzi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti