Kalamari

Pozdrav!

Zanima me kako napravite ocvrte kalamare da niso trdi. Poslušal sem že 1000 nasvetov pa nikakor ne ratajo!!!

Zadnjič sva bili s prijateljici Pri Ribci  pred ljubljansko  ribarnico. Ker sva si zaželeli res ene fajn  ocvrte kalamare,  sva jih naročili. Bili so ravno taki kot tvoji. Ni jim ratalo. Natakar je samo z mignil z rameni, ko mu je prijateljica povedala, da je razočarana, minister Gregor( jaz)pa nič. Potem je namreč vedno že prepozno.

Moj svak rad pove, če kaj ni dobro. V eni restavraciji je na natakarjevo vprašanje,če je bilo v redu odgovoril, da ne preveč. Natakar je pogledal prazen krožnik in komentiral: ne izgleda, ker je krožnik prazen. Zakaj potem vedno vprašajo, če je bilo v redu in obenem pričakujejo pritrdilen odgovor?

naor

Za Kalamare velja pravilo, da jih frigaj max 3 minute ali več kot 30 minut. Vse kar je vmes je trdo in gumijasto. Pri tem velja še dejstvo ,da ni vseeno od kje so , kakšni so, kako so bili tretirani po ulovu ,itd  . Tko je to in to povem iz lastnih izkušenj .

hedonist

Jaz sem večkrat slišal da jih prvo oparijo z vročo vodo potem pa v moko in olje. Pa mi tudi to ni uspelo.

Pomembno je, da so dobro osušeni in da jih ni naenkrat preveč v olju.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi
hedonist je napisal/a:

Za Kalamare velja pravilo, da jih frigaj max 3 minute ali več kot 30 minut. Vse kar je vmes je trdo in gumijasto. Pri tem velja še dejstvo ,da ni vseeno od kje so , kakšni so, kako so bili tretirani po ulovu ,itd  . Tko je to in to povem iz lastnih izkušenj .

Podpišem. Tudi iz izkušenj.

hedonist

peter
ibiza je napisal/a:
hedonist je napisal/a:

hedonist

Podpišem. Tudi iz izkušenj.

peter

peter

Ravno pravšnja tema. Kako pa na žaru? Prosim nasvet!

Anemiilat

Anemilat, enako :)  nikar predolgo, žar pa naj bo močan  :) 

hedonist

Hvala Hedonist. Jutri jih pečemo polnjene na žaru.  

Anemiilat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti