Pozdravljene!
Men pacanje s čokolado ne gre. Masa je vedno premehka in mi žogica pri vmakanjih pade dol. Hčerka si jih želi za RD in sm razmišljala; da bi jih oblekla v tičino maso.
Je katera že delala popse s tičino?
Jacaxxy
Pozdravljene!
Men pacanje s čokolado ne gre. Masa je vedno premehka in mi žogica pri vmakanjih pade dol. Hčerka si jih želi za RD in sm razmišljala; da bi jih oblekla v tičino maso.
Je katera že delala popse s tičino?
Jacaxxy
26. okt 2016 22:27
Jih daj v hladilnik al pa magari v zmrzovalnik, da žogce trde ratajo. Potem ne padajo dol. In palčko, predno jo napičiš, pomoči v čokolado.
Mene pa neki druzga žuli in prosim za pomoč. Kupla sem v Kiku one modelčke - kroglice za popse. Bi rada probala - ne vem, kako one žogce nafilam. Ene imajo luknjo, druge ne. A če so le one polovičke brez lukenj nafilane in pokrijem s ta preluknjanimi, masa med pečenjem toliko naraste, da zapolni vso kroglico? Malce dvomim.
Hvala in lp
cervus
27. okt 2016 6:43
Drugace po moje tezko nafilas ne da bi ti teklo. Glede na youtube, deluje tako kot si opisala. https://www.youtube.com/watch?v=x0TA0wKrm0I ceprav zna biti finta tudi s testom.
27. okt 2016 8:40
Elaphus, nič ne dvomi, kar začni peči, preverjeno deluje! Ravno tako kot v gornjem videu!
27. okt 2016 15:24
elaphus je napisal/a: |
Jih daj v hladilnik al pa magari v zmrzovalnik, da žogce trde ratajo. Potem ne padajo dol. In palčko, predno jo napičiš, pomoči v čokolado. Mene pa neki druzga žuli in prosim za pomoč. Kupla sem v Kiku one modelčke - kroglice za popse. Bi rada probala - ne vem, kako one žogce nafilam. Ene imajo luknjo, druge ne. A če so le one polovičke brez lukenj nafilane in pokrijem s ta preluknjanimi, masa med pečenjem toliko naraste, da zapolni vso kroglico? Malce dvomim. Hvala in lp cervus![]() |
v hladilniku jih pustim čez noč, palčke namočim.......ampak med že med namakanjem nekatere ostanejo v čokoladi :(
Jacaxxy
27. okt 2016 23:02
Jacaxxy, po katerem receptu pa delaš popse?
28. okt 2016 11:28
Biskvitu dodam 250 gr mascarponeja2 žlici nutelle
Jacaxxy
28. okt 2016 13:50
zdej sm jih namakala......od 10 tih trije ostali na palčki
28. okt 2016 14:01
Dekleta, hvala!
lp
P.s. jacaxxy, dodaj med kremo za popse še margarino ali maslo - ta se bo v hladilniku bolj strdil. Namesto Nutele pa kar topljeno čokolado. In ne, ne bom napisala, kako trde bodo potem žogice
28. okt 2016 16:34
Jacaxxy je napisal/a: |
Biskvitu dodam 250 gr mascarponeja2 žlici nutelle Jacaxxy |
Morda je malo preveč nutelle, ali pa v biskvitu preveč olja/masla...ne vem kako ga spečeš. Če je masa premehka bi jest dodala zmlete kekse, da bo vse skupaj bolj kompaktno.
Sporočilo je spremenil(a) WhiteAndBlack dne 28.okt 2016 16:35
30. okt 2016 9:29
Ali pa jih postavis na glavo in samozavestno poves da morajo taki bit
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Moj domači kruh
Bujta repa