Redne cene

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

8. feb 2016 17:23

limnol je napisal/a:
Vitavitameae je napisal/a:

Na kupončke se splača večje stvari: pralni prašek, plato kakšnega mleka, soka, odvisno kaj potrebujem. ....

Kakor kdaj, kakor kje. Enkrat proti koncu lanskega leta je bil persil s kuponom za -25 % v Mercatorju občutno dražji od redne cene za istega v Intersparu. Zadnje čase veliko več kot prej kupujem pri Hoferju, sploh, ker se mi zdi, da počasi postaja trgovina z največ slovenske robe in to tiste dobre (za razliko od Mercatorja, od koder naše stvari izginjajo ena za drugo).


Sonja

Drži, zlasti za tehnično robo.  Kadar katerikoli od špeceristov objavi tak kupon, grem gledat na najceneje.si in ponavadi ima enak izdelek v specializiranih trgovinah brez popusta podobno ali nižjo ceno. In drži tudi tisto, kar praviš o Hoferju in Mercatorju.  

Sir ementaler in livada in še kaj od mlečnih proizvodov  že dolgo kupujem v diskontu Prekmurskih mlekarn, za polovično ceno, primerjalno s ceno v trgovskih centrih. Ga je pa seveda treba kupiti v diskontni količini. Ga vzamem zase in prijateljico in si ga razdeliva.

Kadar zavijem v katero od Žitovih prodajaln, si nabavim večje količine Žitovih in Gorenjkinih izdelkov po znatno nižjih cenah. Tako da, rebecca, imaš prav glede tovarniških prodajaln. Ampak samo za njihovo lastno robo, kar imajo dodatno, je lahko celo dražje.

Cila

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

8. feb 2016 18:01

Vitavitameae je napisal/a:
Zdravo,

Jaz lahko povem samo zase kaj kupujem oziroma kaj je meni ugodno v katerih trgovinah. Drugače sem pa mnenja, da nekje nekaj prihraniš, pa potem druge zapraviš, suma sumarum pa je isto :)

Najbolj pametno se mi zdi voditi osebno bilanco, kjer nasploh vidiš, kaj in kje zapravis celoten denar oziroma, kje lahko še prihraniš. Ok gremo k trgovinam. Osebno sem redna obiskovalka trgovine Tus. Ravno prejle sem bila. Dostikrat imajo akcije, ker sem redni kupec, dobim kuponcke domov, na e-mail itd. In včas je kakšna stvar res ugodna.

Po razmisleku ugotavljam, da so mi v tušu ok njihova čistila MAX, dosti bolj ugodna in super (za posodo, steklo, za wc, za po tleh). Večkrat vzamem tudi mlete orehe (so najcenejši od vseh ponudnikov mislm d so malo manj kot 3 eur 20dag, seveda pa cena varira). Večkrat kupim tudi tuševe kompote (breskov, višnjev) tut dobri in ugodni, pa tušev savinjski želodec in kmečki špek, kakšne piščančje hrenovke, tušev ementaler (narezan). To redno kupujem. Seveda tudi odvisno od akcij in kaj trenutno potrebujem. Pralne praške vedno kupim na kuponček (ni važno tušev, mercatorje, sparov) to se res splača. In mercator je edini, kjer je kuponček dovoljen na že znižani izdelek, ostali ponudniki nimajo tega žal. Takrat v mercatorju vzamem olivno olje monini ali pa balzamični kis ponti. Običajno je to tudi edini redni proizvod, ki ga v mercatorju kupim - na kuponček. No ali pa kakšen prašek če je znižan :)

V sparu so mi vseč sparove gobice za pomivanje (ker sem tudi že preizkusila vse kar je mozno) k so tut ful ugodne. Ker rada pecem sem redni kupec budget masla, in res ga moram pohvalit pa samo 0,99 E je.. res je super.

V Hofer grem samo po točno določene proizvode: napolitanke (1kg so izredno dobre in ugodne, pa sem oseba, k ne mara kupljenih sladkih stvari), polnjeni medenjaki, čokoladni liker (še matiss se skrije pred njim), rum, papirnati robčki (mislm d so 2 eur cel paket, in so edini k se ne strgajo takoj), toaletni papir je super, papirnate brisačke so tut super, dimljen losos, zamrznjeno jagodičevje (eta ima na primer to ful drago), všeč mi je njihova temna čokolada za peko, pa rjavi sladkor, imajo najcenejše mandlje in lešnike, nasploh suho sadje je v hoferju poceni (datlji, rozine, suhe slive - vem k veliko tega kupim za peciva in piškote). Mislm d je to to za hofer. To največkrat kupim.

Lidl so mi pa blazno vsec grski jogurti in grski feta sir - nacenejši daleč okoli in odličen. Jogurti so takšni kremasti :) Vedno vzamem tudi šampinjone v kozarčku v slani vodi ter pelate - oboje ful poceni. Pa k mi zmanjka marelicne marmelade- njihov dzem. Dostikrat pa kupim tekoci pralni prasek formil za barvne cunje - je cist super. Pa zamrznjen baby korencek.. Mislm d je to to. V trgovinah ne kupujem sadja in zelenjave, to kupujem pri zasebnikih na domači trznici, k vem od kje je kaj.

Na kupončke se splača večje stvari: pralni prašek, plato kakšnega mleka, soka, odvisno kaj potrebujem. V trgovino hodim 2x mesecno in kupim vec naenkrat. Ostali kruh pa sproti, d ne mečem stran. Tuš ima večkrat akcije mehčalca ornel in takrat jih kupim 10 pa imam mir za nekaj mesecev :)

To bi bilo to od mene :) Ljudje smo različni kupci :) Upam, da sem komu kaj pomagala :)

Lep preostanek dneva

Vitavitameae

Meni si zelo veliko pomagala. Ker si me spolnila za trgovino Tuš.  



pomoc




 

Sporočilo je spremenil(a) pomoc dne 08. 2016 19:00

pomoc  

član od: 16.12.2015

sporočila: 285

8. feb 2016 18:43

rebecca je napisal/a:
pomoc je napisal/a:
 

Pa zacni ti, napisi kaj in kje kupujes, ter tocne cene. Jaz priznam da jih ne vem. Kupujem povsod. 

"Stressed is desserts spelled backwards!"

Hofer, Eurospin, Spar, Merkator.  

Merkator: riž dolgozrnati bonus plus 1kg cena 0,95, ČISTILO BONUS PLUS 1l cena 1,19

MEHČALEC BONUS PLUS BLUE DREAMS 1l cena 0, 99

Hofer: ješprenj cena 0, 89 , ribe sardele cena 2,99

Eurospin: krompir 10 kg  cena 0, 29 na 1 kg 

mleko 1 kg cena 0, 58

 

Upam, da komu pomagalo.

 

pomoc



Sporočilo je spremenil(a) pomoc dne 08. 2016 18:59

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12641

8. feb 2016 20:28

Zadnje čase veliko več kot prej kupujem pri Hoferju, sploh, ker se mi zdi, da počasi postaja trgovina z največ slovenske robe in to tiste dobre (za razliko od Mercatorja, od koder naše stvari izginjajo ena za drugo).  

mopsika

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

8. feb 2016 20:35

Mopsika, to pa sploh ni RES. 

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

8. feb 2016 20:38

Tudi jaz čedalje več kupujem v Hoferju, kjer dobim dejansko vse in je res čedalje več slovenske robe. 

Jaz spremljam tudi teste ZPS in  dejansko je ogromno Hoferjevih izdelkov izredno dobro ocenjenih...

testeninca

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

8. feb 2016 20:56

Dragička je napisal/a:
Mopsika, to pa sploh ni RES. 

Dragička, je res. Mogoče ne v smislu, da popolnoma izginjajo, se pa močno krčijo količine slovenskih proizvodov na policah. Zlasti delež Podravke se je skokovito dvignil na račun slovenskih proizvajalcev  (konzervirana hrana, Dolcela pri pripomočkih za peko).  Pri suhomesnatih proizvodih je to PIK Vrbovec, KRAS je treba včasih že kar iskati, v delikatesi je tudi čedalje manj slovenske robe. To je, poleg ostalega, tudi eden od razlogov, da le še redko zaidem v Mercator.

Cila

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12641

8. feb 2016 21:45

 Limnol je napisala;  Zadnje čase veliko več kot prej kupujem pri Hoferju, sploh, ker se mi zdi, da počasi postaja trgovina z največ slovenske robe in to tiste dobre (za razliko od Mercatorja, od koder naše stvari izginjajo ena za drugo).   Jaz pa se .

mopsika

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 801

8. feb 2016 23:01

Res je, tudi jaz opažam,  da je v Mercatorju čedalje več robe iz Hrvaške kot pa naše. Zame to ni več naš trgovec, pa tudi precej dražji je, tako, da kupujem v Mercatorju samo še določeno robo, recimo njihovo vodo z mehurčki, ker mi je po okusu dosti boljša kot Radenska. Drugače pa tudi jaz kupujem določene artikle v Hoferju, Lidlu,  Eurospinu in Leclercu. V Sparu sem kupovala včasih, ko pa sem se preselila, mi je sedaj predaleč, na Rudniku ni nobenega. Vsak teden pregledam akcije in primerjam med trgovinami. Sedaj se večkrat dogaja, da v katalogih ni cen zraven artikla, temveč samo koliko % je znižanja, na to finto me sigurno ne dobijo, ker sem že ugotovila, da je v večini primerov to dosti dražja roba, pa čeprav s popustom. Tako je to, denarja pač ne pobiramo na cesti. 

malaga

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

9. feb 2016 10:05

Jaz sem iz gole radovednosti nekaj časa spremljala in preverjala cene artiklov, ki jih običajno kupujem. Nisem tip, ki bi obredel pet trgovin in v vsaki kupil le najceneje. V Mercator zaidem le po naključju, nikdar mi ta trgovina ni bila kaj posebej pri srcu, razen na začetku, ko so v Mariboru, pred 25 in več leti, odprli prve sodobne markete. Mercator je drag. Grem pa tja kdaj pokakšne ribe ali meso, če sem že tam. 

Navajena sem na Tuš. Za običajne nakupe. Meso imajo dobro in cenovno sprejemljivo. Ko je akcija, kupim recimi svinjskov ratovino, perutničke, bedra ... To pač jemo. Ali kaka fina govedina (tudi če ni v akciji). Sistem Mojih 10 mi je super, ker res po znatno nižji ceni ves mesec kupujem tisto, kar tudi običajno vržem v voziček. Sem enkrat iz heca beležila in primerjala in se je v mesecu dni poznalo za okoli 35 evrov (siri, pepsi, pivo, mleto meso ...).

En nakup torej. 

Stopim tudi v nizkocenovnike, povsod imam svoje artikle, ker mi ustrezajo (na primer razmaščevalec kuhinjske umazanije v Hoferju, v Lidlu slano maslo in irsko maslo, v Eurospiniu testenine ... saj se še kaj drugega najde, to mi je najprej prišlo na misel). Grem takrat, ko imač čas ali mi poidejo zaloge.

Še vedno je sicer moja naj trgovina Leclerc, nekaj zaradi njihove blagovne znamke Eco, nekaj zaradi izbire sirev in delikates ter rib, včasih pa grem tudi v SPar, s tistimi njihovimi kuponi za 25 odstotni popust se splača kakšno reč kupit. 

 

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti