Je pa sigurno velika razlika pri kuhanju in sploh okusu pri fižolu kupljenem v Lidlu ali pa pri kmetu. Kupila sem že fižol v Sparu, Mercatorju in Lidlu, pa nikoli več. Leto sem kupila fižol, za mene najbolj cenjene sorte sivček pri kmetu po 6 € za kilogram in sem več kot zadovoljna. Kolikor sem opazila pa kakšne kvalitetne sorte v trgovinah ne nudijo.
milja44Lidlov fižol rinfuza
Jaz lahko samo to rečem, Lidlov fižol je ok.Kuhan v uri,okus dober.Povem samo to, da sem fižoljek,kot si sama rečem.Meni brez fižola živeti ni........Že ohohooo let.
dari
Tudi jaz sem kupila že dvakrat v Hoferju bel in pisan fižol, nimam pripomb, namočen, kuhan v ekonomu v 40 minutah, pa tudi okusen.
mopsika![]()
![]()
![]()
![]()
Meni je pa najbolj všeč fižol kupljen v Mercatorju - lepo ga namočim ponavadi čez noč, nato ga sperem, dam kuhat kakšnih 20 minut - vodo nato odlijem in zalijem s čisto vodo in solim ter kuham še kakšnih 20-30 minut ter nato ugasnem elektriko in fižol pustim na plošči v pokriti posodi, da se do konca zmehča in ohladi. Tak fižol se mi zdi da tudi manj napenja in ostale lepo cel. V glavnem, ko ugasnemo gretje plošče mora biti fižol še trdlav.
tedykaLidlov fižol odličen hitro kuhan pa še veliko cenejši kot pri kmetih.
mileniSem ga kupila v Lidlu in je hitro skuhan. Je pa uvoz iz Argentine, vsaj tako je pisalo na žaklju.
Lijana
Kako je lahko Merkatorjev "slovenski fižol" iz Kitajske? Vir: Nova24tv
Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) je potrošnik poslal paket z 1,5 kilograma fižola Mercatorjeve lastne trgovske znamke Bonus Plus. Na njem je bil napis, da je fižol proizveden v Sloveniji, malo nižje na paketu pa je navedeno, da je država porekla – Kitajska.
Na ZPS so deklaracijo na embalaži proučili in ugotovili, da ima fižol v zrnju kot državo porekla navedeno Kitajsko in da je pridelan leta 2011. Fižol je torej kitajski.
mopsikaKončno imamo en verodostojen medij - Nova 24 Tv . Sploh ne vem, kako smo lahko do sedaj shajali brez nje .
hedonist| mejhnapika je napisal/a: |
| Zdravo,
Pa kaj komplicirate s fižolomsaj se dobi vsepovasod konzerviran, že kuha, ki je po moje prV V REDU TUDI BELI ZA PASULJ li prebranec
Lp |
ežoj
Ežoj, ![]()
![]()
![]()
za dan mučenikov.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.