Vem, nekaj je v službi, nekaj pa ko dijaki izbirajo, pa pravzaprav niti ni njihova odločitev, pač pa nekoga od profesorjev, ponudba pa je že privlačna, kaj pa je potem dejansko na krožniku...

Tudi mi smo na kaki službeni zabavi nadrsali ko smo dobili zelo privlačne ponudbe in ostalo je pri tem, kajti potem smo poslušali:ja veste, tega danes ravno nimamo, a damo kaj drugega, ali pa so gostinci kaj tudi samovoljno izpustili.
Hotela sem povedati, da to, da dobim toast z rezino šunke zame ni neka

predjed? Nadaljevali smo s ˝toplim˝ krožnikom, kjer je bila rezina govedine v omaki, ki je bila pri enih za debeljino pršuta, pri drugih pa celo 1 cm debela, vseeno zelo miniaturna. Zdraven pa perutninska rolada, nadevana s kruhovim nadevom, sirov štrukelj, ki je bil edini dober, in neka zelenjavna zloženka sestavljena iz zamrznjene zelenjave, pocasta, brez okusa, niti ne dobro pečena... Vsi so jo pustili na krožniku, tudi pri sosednjih mizah. Še dobro, da smo uživali v napol zatemnjenem prostoru, da niti nismo preveč podrobno ogledovali, kaj smo imeli na krožnikih. In to je bilo vse. Brez juhe ali sladice, nič več...

Na svojem maturantskem plesu smo imeli vsaj solidno klasično večerjo...
Cena za to, kar smo dobili, je bila znatno previsoka. O vinu pa bom raje tiho.

Meni se včasih zdi, kot bi me kdo vlekel za nos, načrtno pri takšnih stvareh, ko se tako ali tako ne moreš pritoževati...

lp, lidka

lidka