Kako očistiti domača jajca???

Že spet imam težavo. Zaradi časovne stiske sem se odločila, da pirhe naredim danes. Imam kak teden stara res domača jajca-tista iz gnezda, kokoši pa hranjene le z naravno hrano. Vse bi bilo v redu, če ne bi bila tako zelo umazana. Ima kdo izkušnje s pranjem oz. s čim naj jih operem, da bodo primerna za nadaljnje barvanje?

Če je zdajle kdo na KULS-u, ki kaj ve o tem, ga lepo prosim za odgovor-ČIMPREJ!

Vsem želim eno veliko košaro velikonočnih dobrot!

ZIMA

NE VIDIM V ČEM JE PROBLEM, JAJCA ENOSTAVNO OPEREŠ Z VODO IN ŽE SO PRIMERNA ZA NADALJNJO OBDELAVO.
Je problem, je. Jajca so zelo svetla, na njih pa, ko sem jih oprala s krtačko, še zmeraj zelene in rjave sledi. Zdajle bom poizkusila v vodo dat pecilni prašek, pa bom videla, kaj bo. Če pomaga pri perilu ... Lep pozdrav, ZIMA
Težavo sem rešila tako kot sem rekla-v vodo sem dala pecilni prašek, položila vanjo jajca (za navadno uporabo so bila dovolj čista tudi, ko sem jih umila samo z vodo). Če bo imel še kdo podobno težavo naj povem, da so jajca po tem postopku taka, kot jih kupimo v trgovini -brezhibno čista! Mislim, da je to pri barvanju zelo pomembno. Še enkrat - lepe velikonočne praznike ZIMA
Oh zima škoda da sem šele sedaj prebrala tole vašo rešitev. Tudi jaz sem danes barvala jajca(sem imela eno testiranje enih tujih barv in barvanja z enimi listki,...zakomplicirano) in sem rabila lepa svetla jajca, ker so barve čisto nežne, sem se trudila s čiščenjem jajc, no ja pa se vseeno še kje pozna. Bo pa za drugo leto! ANJA
Mogoče bi probala s sodo bikarbono. lp Vesna Milek Recko

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti