Označevalnik za razrez torte

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

22. jul 2014 18:06

babka1951 je napisal/a:

Ognjič, a si s tem želela povedati, da ste tu zaželjene samo tiste plemenske pasme ovc, križanci pa tu nimamo kaj iskati ???

Administracija Kulinarike si tale (zapis) lahko razlaga kot žalitev njenega dela. Glede na to, da je neposreden odgovor na zapis Ognjič, ki opozarja, da se v delo administratorja in mnoderatorja ne vtika, si drugače ne moremo razlagati.

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

22. jul 2014 20:47

Ko bi vse od tu naprej,bilo tudi vidno, bi se še marsikaj razjasnilo...

Kdo briše napisano, komu je to dobrodošlo... mi smrtniki lahko samo ugibamo

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. jul 2014 22:02

babka1951 je napisal/a:

Ognjič je napisal/a:

 mene pa s svojimi bedarijami pusti pri miru.

Ognjič

Si ti začela, ali jaz ...

No morda je to zadnje, kar so mi dovolili v eter spustiti

Uživajte, ne dovolite, da mislijo, da vas lahko utišajo, ker potem jaz sploh ne vem, komu ta portal služi ???

Mnogo ljudi, ki so bili na začetku predani tej Kulinariki se je razgubilo, jaz bom le še en pljunek v to morje Nasvidenje do prihodnjič



"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Meni služi odlično, dokler je tu Vendelina in še nekaj uporabnikov. Ko se naveliča ona in ostanejo samo tebi podobni užaljenci, ki se ne potrudijo, da bi dejansko prebrali kar napiše in o tem vsaj razmislili, res ne bo več služil ničemur.

Jaz sem bil isti, ko me je prvič okrcala, pa sem se tretjič ustavil in napravil, kar očitam zgoraj vam. Poleg nekaj fizično bližnjih ljudi sem od nje odnesel veliko in z veseljem odprem forum, ko zagledam njen nick.

Javno, pred vso medmrežno Slovenijo ji izrekam vso čast in spoštovanje.

Commis débarrasseur

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. jul 2014 22:08

Še to, tudi nad Messijem in podobnimi, sodnik veliko prej piska prekršek, kar je prav, oni krojijo dober fuzbal. Če izločimo njih, ne ostane nič niti igralcem, niti gledalcem, najmanj pa igri.



Commis débarrasseur

Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 22. 2014 22:16

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

22. jul 2014 23:34

zzak1977 je napisal/a:

Jaz sem bil isti, ko me je prvič okrcala, pa sem se tretjič asimiliral in napravil, kar očitam zgoraj vam.

 

V tretje gre rado, eh =P

Life is war against boredom~

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

23. jul 2014 1:46

Bravo, naša miška kar po rusko?  Tega še Vendelina jr. do sedaj ni uvrstila v svoj nabor tujih jezikov. 

Toliko pisanja o rezanju torte, kar lačna sem postala! Rešitev bi bila čisto enostavna: vzameš papir, nanj narišeš tortni krog  v naravni velikosti  in ga s svinčnikom razdeliš po mili volji n kolikor kosov hočeš. Tam lahko rišeš in radiraš in popravljaš, tisti načrt si lahko spraviš še za drugič . Mere preneseš na torto. 

Katrca11

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. jul 2014 6:49

Koristnega nasveta, kako razrezati to konkretno torto na 20 kosov žal nimam.  

Bi pa, glede na prejšnjo debato vprašala:  je morda kdo zasledil v pravilih foruma, da je oglašanje dovoljeno le tistim z iQ nad 120 ? No ja, poznam tudi take, z IQ 180, ki bi znali postaviti isto  vprašanje, ker je njihov um usmerjen v čisto druga področja. 

Malo več razumevanja, spoštovanja in upoštevanja različnosti ne bi škodilo.

 

 

Cila

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. jul 2014 7:40

To sicer ni bilo kaj zelo spoštljivo napisano.

Bi pa jaz tisti načrt Katrce11 povečala in izrezala ven odprtino za torto, dala okoli torte to obrobo in potem diagonalno zarezala kose po torti s ta velikim paletnim nožem. Meni navadno služi. Čeprav se sama ne obremenjujem s tem, ali so vsi kosi identično veliki.

Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

23. jul 2014 8:21

Hehe, podobno kot zzakk1977 sem tudi jaz ob prvem Vendelininem zapisu pomislila "Glej, jo, še ena pametnjakovička ...", potem sem pa to, kar je pisala, obrnila v svojo korist in kmalu se je razvila ena čisto posebna naklonjenost. Ki seveda ne obremenjuje in čisto lepo in prijazno komuniciram tudi s tistimi, ki moje drage Vendeline ne marajo. Pa menda se ja ne bomo razvrščali po tem, kdo koga mara in kdo koga ne? Saj je bil pred leti en poskus, da bi se izrekali za ali proti, pa je na srečo glas razuma prevladal.

 

Cila omenja IQ.  Saj vemo, da mnogi z visokim IQ niso najbolj praktične narave. A to se da razbrati iz vprašanja.

In iz zapisov se večinoma tudi da razbrati, kdo je zgolj neizkušen, kdo neroden, kdo len in se mu ne ljubi, kdo komplicira, kdo išče, pa se je v medmrežju malce izgubil ... vsakršni smo tu. Eni tolažijo, eni pomagajo, eni jadikujejo, eni pa ogledalo nastavljajo. Tak' pač to je.

 

Mimogrede, moj nasvet kako do 20 kosov sem že napisala, v praksi preizkušen. Pa ni kak IQ potreben, da se tega spomniš: križni rez na torti, da dobiš štiri četrtine, potem pa diagonalno vsako četrtino na pet delov.

Zdaj je samo vprašanje, ali sem jaz bolj praktične narave ali pa ima moj IQ tudi kaj pri vsem tem???

 

mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. jul 2014 15:43

Hudič je v tem, da je kupila dva izdelka, da bi bili njeni kosi popolni ( to je bistvo vprašanja), potem pa jih ni mogla uporabiti na način kot je želela. Jaz bi položila narahlo na torto in nato z občutkom podaljšala proti robu, ker domnevam, da je pripomoček - premajhen. 

Popolna torta ni tista, ki ima enake kose, ampak tista, ki jo snedejo z užitkom. Ampak to pride s kilometrino.

Letos sem za RD ( tako moderno pravi moja mala nečakinja) naredila za sodelavce dve torti. Jogurtno - jagodno in čokoladno za naše čokoholike, ki vedno povedo, da bojo samo čokoladno in nič drugega. V stresu, ker se je mudilo, sem pred vsemi razrezala torto. Po občutku. Prva se je prekucnila, druga pa krušila. Ker se zaradi takih stvari ne sekiram več ( bi se pa ena od mojih dobrih prijateljic, ki bi me nato poklicala, če me je motilo, ker kosi niso bili enakomerni). Mene je najbolj razveselilo, da so se čokoholiki pogajali s sadjeljubci, da so prišli vsak do polovičke vsake. Nikomur ni bilo pomembno, da polovička sploh ni imela neke spodobne oblike in so jedli ko uš za robom. ( Naslednji dan sem postregla še z ekspirementalno, z rdečo peso in z vinsko omako. Če ne bi namignila, da so sestavine afrodiziaki, bi bil odgovor še kaj več od tega, da bi imeli še kak drug poskus. Od tega dne dalje sem v bolniški in še nisem prišla do prebavljenih vtisov po vseh tortah). 

 

Glede plastnega rezanja torte pa sem videla, ne pa preiskusila dva predloga: torta se razreže z zobno nitko, valjda novo. Pred rezanjem se na višini s strani napika zobotrebce, da je mogoč enokomeren razrez. Sama uporabljam pripravo z žico, vendar mora biti rezanje počasno, za moj tip biskvita je dobro, je pa omejen po širini. 

Ne bom razlagala svojega IQ in njega vpliv na moja  praktična znanja, ker štejejo izkušnje. Trenutno se ukvarjam z reševanjem zalivanja mamine kopalnice, ki jo zaliva iz moje kopalnice. Potrebovala sem dva tedna, da sem ugotovila, da je napaka predvidljiva. Kako že  rečemo: metoda napačne usmerjenosti. Sem že iskala izvajalca, ki bo zamenjal dve ključavnici. ( V tem primeru sem se pa res zelo sekirala.) Nihče ni popoln. 

 

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti