Beljak v nadevu za potice

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

21. apr 2014 13:15

Ja, tako delam (vsaj trudim se) - hakelc je v tistem "zvijem v obliko in velikost pekača", ker kakor koli se trudim, vedno nekje nekaj ven gleda, ali pa je potem, ko zvijem, luknja na sredini premajhna ali.... Če se da, pokličem na pomoč dodatni par rok, če ne, pa čaram s tem, da pod krpo porinem en trdi karton (je prav v ta namen pri hiši)  in potem vse skupaj obrnem in če ne zgrmi vse po tleh, potica rata, če zgrmi, pa tudi, samo je bolj alternativne oblike in ni za goste, da katerega s šibkim srcem ne bi pobralo.

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. apr 2014 13:15

Limnol, ti dam desetko za ugotovitev, zakaj je bila Rudolphova potica tako anemična. Če je imel tak recept, drugačna tudi ni mogla biti. In ko jo prvič delaš, je tudi težko, to ni k'r neki speči lepo in dobro orehovo potico. Škoda, da ni imel recepta od naše Loni. Ja, tistega, ki mu je dal tak recept in je osmešil naš zaščiteni izdelek in vse slovenske gospodinje, ki pečejo potice, bi pa res morali izgnati iz države. (zelo mi je všeč tale domislek)

 

naor

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

22. apr 2014 5:53

Za okroglo potico, jaz naredim štruco dolžine- 2x premer okroglega modela. Vse lepo gre noter, nikjer preveč, nikjer premalo!

kvačkarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti