Vnetje divertiklov

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

tema odprta - 22. nov 2013 11:01 | ogledi: 18.755 | odgovori: 3

V 3.mesecih so se mi že 2x vneli divertikli, bila sem dvakrat na urgenci tudi vse možne preiskave sem že dala skozi ampak bolečine so še vedno prisotne, boli me cel spodnji del trebuha.Ali ima kdo podobne težave ali pa jih je imel in kako jih je odpravil.Bila bi zelo vesela vsakršnih nasvetov.

L.P.

mijamarija

Svetla  

član od: 15.5.2007

sporočila: 38

2. dec 2013 19:51

Prva pomoč pri divertikulitisu je antibiotik Efloran. Ampak to naj bo izjema, nikakor ne pravilo, saj bo prepogosta uporaba povzročila razrast kandide. Vmes si pomagaj z dobrimi probiotiki, absolutno priporočam tiste v prahu, ne v kapsulah.

Sčasoma boš ugotovila, katera hrana je tista, ki ti povzroči vnetje divertiklov. Svetujem ti, da vsaj za tri mesece izločiš vse sladkorje in ogljikove hidrate, kavo, začinjeno hrano in sploh vse, kar draži prebavo. Če se divertikli še niso precej razmnožili (na kolonoskopiji so ti najbrž povedali, koliko jih imaš), boš vnetje lahko obvladala. Sicer je pa edina rešitev operacija. To pomeni, da bodo odrezali del debelega črevesa, kjer je največ divertiklov. Nikar se ne boj operacije, saj je življenje po njej veliko kvalitetnejše, čeprav je še vedno treba paziti na prehrano.

Srečno!

 

Svetla

anndreja  

član od: 16.8.2006

sporočila: 52

2. dec 2013 20:16

Za divertikulitis sigurno ni najboljša rešitev operacija, prej je potreben pregled pri gastroenterologu, dieta pa tudi ne škodi.

Za akutno fazo pa so antibiotiki zaželjeni in skoraj obvezni.

anndreja

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

3. dec 2013 13:14

Mijamarija

 

Tudi jaz sem imela vnetje diveriklov. Občasno me je bolelo in rezalo v trebuhu, takrat sem dobila tudi vročino, vendar pa je to čez dan ali dva minilo. Večkrat sem bila na kolonoskopiji, zdravnik mi je rekel, da imam divertikle in nič več. Da so vneti, da potrebujem zdravila ali dieto - nič od tega. Moja osebna zdravnica me je pošiljala na kolonoskopijo, ni pa mi dala kakšen antibiotik ali povedala za dieto. Šlo je tako daleč, da sem začela bruhati, imela sem močne bolečine v trebuhu. Šla sem na urgenco, zdravnik mi je dal napotnico za bolnico, naslednji dan so me operirali, odrezali del črevesja in del danke, dobila sem stomo. Operacija je trajala šest ur. Imela sem popolno zaporo, kar je zelo nevarno. V bolnici sem bila cel mesec in dobivala različne antibiotike in infuzije. Hočem povedati, da je potrebno tako vnetje resno obravnavati.

 

Lp

Lili

 

 

lili A.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti