Recepti v kulinariki

tema je zaklenjena

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1565

tema odprta - 8. nov 2013 11:15 | ogledi: 2.982 | odgovori: 2

Ker je bila v naslovni vrstici slika tegale recepta http://www.kulinarika.net/recepti/17763/sladice/skutine sem ga pogledala. Postavlja se mi vprašanje, ali v fazi pred objavo ni nikogar, ki bi z zdravo pametjo ocenil uporabnost takega recepta?

Najprej me je zmotilo, da so med sestavinami zgolj "palačinke": 2 palačinki, 12 palačink, 20 palačink .... za koliko palačink je nadeva? Pri nadevu je količina navedena oziroma se jo lahko razume le pri jajcu in (žlica) sladkorju. In koliko je zraven skute? Ali damo eno jajce na pol kilograma skute, na kilogram skute, na dva kilograma skute ... Druga sestavina pri nadevu pa je kisla smetana: gremo k branjevki in ji rečemo, da bi radi dve polovici kisle smetane ??!!

Saj razumem, da se dela marsikaj po občutku. Ampak, če se recept objavi, je treba navesti vsaj približne količine.

Kakšno pomen ima tak recept?

rdkapica

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

8. nov 2013 11:41

Pravo mesto za take pritožbe bo v mnenjih o receptu.

Malo občutka že mora biti, ker, konec koncev, če so napisane točne količine za recimo 5 palačink, pa se potem znajdejo spodaj propombe kot "presuho", "presladko", "preveč nadeva" itd. Nikoli ne bo vsem prav.

Sonja

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

8. nov 2013 11:53

Take reči sodijo tudi na ZS administratorju (ne le med mnenja o receptih). Nikakor pa ne v svojo temo, ker je debata o tem, kakšni recepti se naj objavljajo in kakšni ne, povsem odveč, enotnega mneja, še manj pa meje med sprejemljivim in nesprejemljivim, pač ni. Najbrž pa tudi ni težko prezreti receptov, ki nam niso všeč, pa iz kakršnegakoli razloga že.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti