Bučke v solati

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

tema odprta - 19. avg 2013 21:55 | ogledi: 4.573 | odgovori: 2

V eni od avgustovskih Odprtih kuhinj je bil recept za solato in bučk, lešnikov in mascarponeja. Zapolnila sem si le to, da se bučke nalista z lupilcem. Revija je izginila neznano kam, do naslednjega obiska knjižnice me loči še vsaj en teden in ker se bučke obilno ponujajo, bi bila zelo vesela, če bi mi prijazen lastnik/ca omenjene revije napisal recept.

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

19. avg 2013 23:21

Evo, prepisujem: Bučkina solata s koriandrom in lešniki

-4 srednje velike bučke, 10 dag lešnikov, pest seseklanega svežega koriandra, 2 žlici maskarponeja, 2 žlici oljčnega olja, 2 žlici balzamičnega kisa. sol, poper

Priprava:

Bučke speremo pod tekočo vodo, odrežemo oba konca, nato z lupilcem po dolgem narežemo na tanke trakove. Porazdelimo jih po večjem krožniku ali skledi, blago solimo, popopramo, dodamo sesekljan svež koriander (kogar specifika koriandra moti, ga lahko zamenja s peršiljem ali baziliko).

Premešamo, pelijemo z olčjnim oljem in balzamičnim kisom ter še enkrat premešamo. Posujemo z zdrobljenimi lešniki, po vrhu porazdelimo maskarpone.

Solato za dve uri postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi, sestavine pa se med seboj prepojijo. Postrežemo kot odlično poletno solato, za zajtrk, kosilo ali večerjo.

 

Vinska spremljava: Zraven ponudimo sveže belo vino lokalnih sort grk, pošip ali rukatac, če smo na korčuli, doma jih lahko nadomestimo s sivim ali belim pinotom, laškim rizlingom ali vsestranskim chardonnnayem.

 

 

Pa dober tek in lep pozdrav

kača

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

20. avg 2013 8:00

Ti si zelo prijazna kačica. Najlepša hvala. še danes bo na programu.

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti