Moj malček

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

3. maj 2013 7:01

Jaz pri mojem sploh nisem komplicirala, mogoče sem pač ena iz med tistih,ki dela po svojem občutku.Komaj sem čakala, da je bil star tri mesece, in sem že v svoje mleko vmeševala grisolino. Pri 6 mesecih je jedel skoraj vse, pač sem opazovala, kaj se dogaja z njim, bilo je na srečo vse ok. Včasih so otroci, že od rojstva živeli od domačega kravjega mlega, sicer razredčenega, pa griseka.....saj takrat ni bilo toliko vsega, zdaj se pa samo komplicira....Od 6 meseca naprej je jedel, kislo juhico, prežganko, ajdove žgance,jugurte, doma z vilico pretlačeno sadno kašico z skuto.Ko smo imeli pri 9 mesecih probleme z prebavo, nam je zdravnica svetovala kislo zelje z žganci! Pri 15 mesecih je dobil prvi zobek! V vrtcu sem videla, da jim pri enem letu dajo kar hrenovko v roke in žemljo, skoraj me je sesulo....

kvačkarica

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

4. maj 2013 5:45

Balky tudi mi smo se dojili zelo malo - prvič kakšen dober mesec, drugič smo z dodatkom prišli že iz bolnice in sama imam z adaptiranim mlekom samo dobre izkušnje. Tudi otroka sta lepo rastla in napredovala, nobenih prebavnih težav ali bruhanja. Pa tudi kasneje nista bila nič več bolna kot drugi dojeni otroci - do prvega leta sploh nismo vedeli kaj je vročina, prehlad in podobno - to je prišlo na vrsto šele veliko kasneje, ko sta bila v varstvu. Tako da se jaz okrog tega ne bi sekirala, sploh pa obremenjevala s tem da nisem bila dobra mama - če ne gre pač ne gre in hvala bogu, da se to v današnjih časih lahko pomaga.

tedyka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

4. maj 2013 7:56

Jaz se vedno spomnim na pregovor, da je "spanc boljši kot žganc" in nisem otroka nikoli zbujala, da bi jedel točno ob uri. Tako da kar prav ravnaš, če mene vprašaš. Saj v življenju ni vse točno izmerjeno in zarisano, zabetonirano. Otrok je bolj prilagodljiv kot si odrasli mislimo. Sem ga pa tudi sama sračkala, saj je to normalno, ko neizkušena mamica ne ve, kaj vse bi bilo še dobro za malo srečico.

 

naor

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

4. maj 2013 11:44

No tole z načrtnim zbujanjem je tudi pri meni naletelo na slab odziv. Po obisku partonažne mi je bilo zabičano, da ga moram buditi na 2 uri, ker je pač zelo majhen in mora pridobiti na teži. Sledili sta 2 neprespani noči, otrok ni želel dojiti, ker je bil preveč zaspan. Po 2 tednih dojim kot on želi, ponoči tudi na 4 ure in ni nobenih problemov. Edino napenja ga in ne more kakati - tu še nisem ugotovila kaj delam narobe oz. katera hrana mu ne paše. Se še vsi po vrsti učimo in vsak dan je drugačen. Vendar se tolažim, da je včasih pač treba uporabiti zdravo kmečko pamet in se ne ravnati slepo po navodilih patronažne.

Gigi_84

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. maj 2013 12:43

Čestitke in thumbs up za zadnji stavek.

Vendelina jr.

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

4. maj 2013 15:41

Hvala za čestitke. Vetrovne kapljice dobim v ponedeljek, pa bomo videli reakcijo. Zdaj sem ubrala taktiko, da se izogibam hrani, ki sem jo jedla včeraj - postopek izločevanja :) Ni kaj, naporno je tole materinstvo. Ne verjameš, dokler sam ne izkusiš. Zato svoji mami vsak dan znova povem, da je neverjetna.

 

Gigi_84

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

5. maj 2013 10:57

Ne vem sicer iz katerega konca si. Nam so pomagale edino Lefaksin kapljice proti napenjanju, ki se jih žal dobi le v Avstriji. Če ne gre drugače mi pošlji ZS, pa ti jih nabavim in pošljem po pošti.

kvačkarica

lanzarote  

član od: 1.3.2011

sporočila: 6

5. maj 2013 17:03

spagon, poslala sem ti ZS

lanzarote

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

6. maj 2013 9:48

Hvala kvačkarica za ponujeno pomoč - ravno danes dobim vetrovne kapljice, pa da vidimo ...

 

 

Gigi_84

Babyface  

član od: 5.8.2005

sporočila: 20

6. maj 2013 10:45

Pozdravljene,

 

najprej glede kapljic - moj prvi sin je imel krče prve tri mesece in ni nič pomagalo - vetrovne kapljice so bile le začasna rešitev - dokler je bila duda sladka je bilo OK, potem pa vse po starem. Ampak po treh mesecih pa kot da bi odrezal, konec krčev. Pri drugem je bilo vse drugače - nobenih krčev, sem pa mu dajala od prvega meseca probiotične kapljice (waya).

 

Glede hrane: prvi drugem res veliko manj kompliciraš kot pri prvem ;) Prvi je začel z GH pri 5,5 mesecih, drugi že pri 4,5, ker je kazal izredno zanimanje in smo mu pač dali malo po malo. Zdaj bo star 8 mesecev in je vso zelenjavo (razen paradižnika in fižola), sadje (razen alergenega), piščanca, purana, rumenjak, zelo rad ima ribe (losos, postrv, brancin), krompir, polento, ajdovo kašo, kuskus, riž ... Dobi tudi skuto (kak mesec), in sicer mu zmešam kako žlico polnomastne skute s sadjem. Tudi navadni jogurt je poskusil, a mu okus ni bil všeč, verjetno prekislo. Začeli smo s sadnimi skutkami. Zelo rad ima kruh, ki ga spečemo doma in tudi skorjico lepo zgrize s svojimi zobki (dva spodaj, štirje na pol  zunaj zgoraj). Pretlačim mu vedno z vilico ali pa s pripomočkom za mečkanje krompirja) :) Na začetku sem parkrat pasirala, pa ga je kar matralo in sem takoj nehala. Meso dobi 2-3x tedensko, enkrat rumenjak.

 

Svetujem, da spremljate otroka, in boste videle, kaj mu ustreza in kaj ne. Z ničimer ni dobro pretiravati in uvajala sem vedno postopoma. Zdaj se s sinekom še sicer dojiva (pred spanjem in 1x ponoči). Se je pa začel manj zbujat, odkar mu devam ponoči vodo. Čez dan pa tudi najraje pije vodo ali čaj (domače kamilice, kumino in janež).



Babyface

Sporočilo je spremenil(a) Babyface dne 06. 2013 10:48

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti