Le creuset

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

4. mar 2013 12:49

Ne, za v luft metat pa res nimam moči, ker so presneto težke, precej bolj od leceusetovih. Sploh pokrovi so super, ker res izgubljaš zelo zelo malo pare izpod njih.

S Staubovimi kozicami sem se opremila pred 10 leti in si jih od takrat dalje tudi nisem ogledovala po trgovinah. Takrat je bila večina znotraj brez emajla - oziroma sploh se ne spomnim, da bi bile tudi znotraj prevlečene, res pa je, da me take tudi niso zanimale, torej mogoče so tudi bile. Težko si predstavljam, da se zdaj enakih ne bi več dobilo.  Pred prvo uporabo jih je bilo treba pošteno namazati z oljem in močno segreti, tako da se je pošteno kadilo, potem pa samo dobro zdrgniti notranjost s paprijem in konec. Dejansko se v njih ne prijemlje tako rekoč nič (moraš res malo pretiravati ali biti presneto nemaren, da kaj zasmodiš v njih - meni še ni uspelo).

http://www.staub.fr/en/cast-iron-products.html

Sonja

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

4. mar 2013 12:56

Izgleda jih ima vecina, tako kot lc, znotraj crn emajl. Sicet pise da je porozen in se tudi tu naredi patina kot na litozelezni, vendar moram vseeno raziskati da ne vrzem denarja proc

analuka  

član od: 23.9.2012

sporočila: 49

5. mar 2013 16:34

No ponvica je danes prišla, naročila sem prek neta v sloveniji in vzela največjo Skillet 26cm,kar so jih imeli.Zelo prijazni, pa še darilce sem dobila, le creuset silikonsko lopatko:)

Moram reči, da je res malček majhna, dobr za dve pupe bo dovolj, ma za družino je pa to absolutno premalo.

Ko gledaš na netu nimaš občutka kolk so velike...



analuka

Sporočilo je spremenil(a) analuka dne 05. 2013 16:37

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti