Paleo dieta

emažana  

član od: 11.6.2012

sporočila: 282

24. feb 2016 13:18

Wauuu...to pa je že uspeh da se tolk časa zdrži..to je za čestitat.. :) ne pa mi reveži k zdržimo teden, mesec in je že hudo :))

Teja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

24. feb 2016 14:00

Čestitke. Zdaj je pred teboj še veliko večji izziv kot sama izguba teže - namreč to težo obdržati naslednjih 5, 10 let in še več. Kolikor zveni brutalno, ampak preskoka v glavi še nisi naredila, če govoriš o kosu kruha ali žlici krompirja kot o nečem, s čemer se pregrešiš. Nočem ti jemati volje, ampak če si ne boš prilagodila življenja tako, da te "pregrehe" zate ne bodo več pregrehe, ampak najbolj normalna stvar na svetu, boš kmalu spet tam, kjer si bila leta 2014.

Želim ti, da zdržiš. Veliko uspeha!

Sonja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

25. feb 2016 9:26

100% se strinjam z limnol in Vivo Meier. Tudi jaz še nisem "tam" v glavi, ampak mislim, da se počasi približujem. Tale reč z zdravim življenjskim slogom (ker dieta ali samo prehranjevanje je čisto preozek pojem) ni lahko usvojljiva. Dokler se ne zgodi "preskok" v glavi, je vse samo mučenje telesa, pa tudi psihe.

 

Viva Meier je napisala:

Edina prava dieta zame je, da prideš s hrano na normalen odnos. Da s predoziranjem ne filaš nekih praznin in da z premalim doziranjem in ignoriranje ne stradaš telo nujnih snovi. To je pa za veliko, veliko ljudi kar jebeno doseči. V fazo, ko ti cuker dejansko pade 1x na teden in to takrat fiksiraš res samo z dvema piškotoma, NI lahko priti, pa da se, ko je na meniju fina domača kura in mamini mlinci (you name the dish, tole je samo primer) vzame en kos mesa pa ena zajemalka mlincev, potem pa rečeš DOSTI in ne čistiš hrane toliko časa dokler ne obležiš za mizo, samo zato, ker je to pač tvoj najljubši obrok. Pa ko prideš ob 22ih domov po n urah službe, šolskih obveznosti, sestankov itd. da se ne gre direkt še v bundi v hladilnik in hajde pleni do kraja... itd. tega je še milijon. Traje, da se doseže, zahteva veliko koncentracije in kontrole samega sebe, je pa ena in edina trajna dieta. Ne pa vse te kvazi invencije, ki itak pripeljejo samo do zamajanega zdravja, prazne denarnice in masivnega jo-jo efekta.
Viva Meier

 

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti