Oblivanje semen s čokolado

firstman2  

član od: 2.12.2012

sporočila: 6

tema odprta - 2. dec 2012 12:47 | ogledi: 6.764 | odgovori: 3

Pozdravljeni.

Iščem nasvet, kako obliti različne vrste oreščkov in semen s čokolado. Predvidevam, da ne gre na klasičen način, torej, da primeš pest npr. bučnih semen in jih enostavno vržeš v čokoladno zmes, ker potem nastane problem pri pobiranju in ločevanju le teh iz čokolade.

Hvala za vsak odgovor oz. nasvet.

firstman2

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

2. dec 2012 12:48

Vzemi pinceto (bolj veliko), pa seme za semenom pomakaj v čokolado. Odloži na peki papir, da se čokolada strdi. Upam, da nisi penzjonist (ti nimajo nikoli časa, za tole dlakocepstvo ga boš potreboval pa ogromno).

lp

cervus

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. dec 2012 19:47

Jaz sem to počela točno enkrat.

Saj je kar šlo: uporabila sem silikonsko metlico za stepanje in potem sem notri dala nekaj semen in potem sem s tem malo pomešala po skledi topljene čokolade (banjomarija) in potem malo odcedila in zadevo urno položila v silikonski pekač in malo otresala zadevščine iz metlice, da so šle ven.

 

Potem sem popoldne preživela v čiščenju kapljic čokolade vsepovsod po kuhinji. In, prosto po Rudolfu Maistru s tega foruma, sreča ostalih ni odtehtala tega, da je bilo treba potem dolgo pospravljati. Če bom to še kdaj delala, to ne bo v moji kuhinji.

Vendelina jr.

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

3. dec 2012 17:22

Predlog za eksperiment: vrzi v stopljeno čokolado semena, pomešaj, skozi ravno cedilo (predstavljam si nekaj takega kot za posip torte s sladkorjem v prahu) hitro precedi, pretresi, da se semena ne sprimejo, in stresi na peki papir, da se ohladi in strdi. Mogoče uspe, če ne lahko še vedno poskusiš s pinceto... 

 

 

Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti