Prevoz torte

Kulinaričarka  

član od: 4.10.2012

sporočila: 29

tema odprta - 9. okt 2012 21:29 | ogledi: 7.357 | odgovori: 2

Pozdravljeni!
Narejeno torto bi rada pripeljala iz štajerske na gorenjski konec, torej približno 2 uri vožnje. Prosila bi vas za kakršenkoli recept za kremo torte (čokoladna in sadna), ki se ne bi med potjo ne bi začel topiti, ter da bom na koncu lahko torto pripeljala v enem kosu. Bi bilo bolje delati z stepeno sladko smetano, mascarponejem, morda s skuhano kremo,...?

LP

Kulinaričarka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

9. okt 2012 22:22

priporočam tole: http://www.kulinarika.net/recepti/17168/sladice/jagodno

se pravi mešanica mascarpone sira in smetane in še želatina. na sliki z angelčkom je to spodnja torta in je preživela prevoz v hribe (vendar je potem v spodnjo torto zapičeno 5 slamic, da so nosile zgornjo torto, nisem si upala brez. Lahko se naredi enako tudi čokoladna. z dodatkom kakšnih oreščkov, sesekljanih napolitank, nutello....

Kulinaričarka  

član od: 4.10.2012

sporočila: 29

9. okt 2012 23:03

Bannanna hvala za odgovor! Ideja je zelo dobra in jo bom tudi uporabila. Naredila bom mešanico mascarponeja (ki bo prevladoval) nekaj sladke smetane ter v enem nadevu čokolada - tudi sesekljane napolitanke se dobro slišijo, v drugem pa sadje in morda tudi skuta.

Vidim da je torta z angelčkom oblečena. Mislite da bi torta oblečena v marcipan preživela prevoz? Bi se marcipan razmočil?

Kulinaričarka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti