Zdravo!
Lepo vas prosim za pomoč. Doma imam paket marcipana brez navodil in ker z njim nisem še nikoli delala, me zanima, če je tak marcipan pripravljen za uporabo ali ga je treba še s čim zmešati.
Hvala za pomoč
cenka
Zdravo!
Lepo vas prosim za pomoč. Doma imam paket marcipana brez navodil in ker z njim nisem še nikoli delala, me zanima, če je tak marcipan pripravljen za uporabo ali ga je treba še s čim zmešati.
Hvala za pomoč
cenka
10. apr 2012 18:22
Lahko ga uporabiš takšnega, kot je (v receptih običajno piše surov marcipan).
Če ga želiš lepo valjat, ga zgneti z malo sladkorja v prahu in z malo tekočine, ampak res samo nekaj kapljic. Z jedilnimi barvami ga lahko tudi obarvaš.
Kroglice iz macipana, surovega ali z dodatki, lahko obliješ s čokolado in nugatom. Lahko narediš v plasteh - plast marcipana, plast čokolade in tako nekaj krat, vmes daš še nugat, lahko kakšno plast namažeš z marmelado. Plast marcipana lahko daš na ploščo biskvitnega ali krhkega testa (pečenega seveda), zlepiš z marmelado.
Skratka, z maso se igraš, kolikor ti domišljija nese.
mamamia
10. apr 2012 18:23
Odprta tema enake vsebine: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1764
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Miklavževi parkeljni
Ržen sendvič s kajžarsko klobaso