Kako, če sploh pečt v dveh nivojih pečice

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

13. mar 2012 8:16

Silva, imam Elektroluxovo, bi lahko pekla z ventilatorjem celo na 250 stopinj. Prej sem imela Gorenjevo, vendar sem pozabila, kolikšna je bila najvišja možna temperatura z ventilatorjem.

Ventilatorsko pečico uporabljam že 18 let in si ne predstavljam, da je ne bi imela. Ker je moja kuhinja majhna, se včasih zgodi, da za kosilo, ko imam povabljenih več ljudi, pečem celo v 3 nivojih, npr. en nivo krompir, drugi pečenka in tretji štrudelj. Včasih tudi med peko malo prestavljam pekače, ampak mi to ne predstavlja neke težave.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. mar 2012 9:01

Imam Gorenjevo (čeprav mislim, da znamka ravno ni najpomembnejša) in mi ni treba menjavati pladnjev, je pa res, da ko delam piškote, dam najprej na spodnje vodilo in potem proti vrhu, z malce zamika, ker jih spotoma dajem na pekač. Žemlje tudi pridejo na obeh pladnjih lepo pečene, drugega pa še nisem probala. Kake omejitve pri temperaturi in ventilatorju pa v navodilih tudi nisem zasledila.

Loni Makaroni

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

13. mar 2012 15:05

Če se le da, izkoristim pečico in zmeraj pečem v več nivojih, tudi treh, če ni problema z velikostjo peke . Tako kombiniram jedilnik, da se vse skupaj speče v pečici, pa še zavitek za povrh. V ventilacijski do sedaj nisem nikoli imela problema, samo včasih je tudi potrebno zamenjati nivoje. V klasični pečici tudi pečem tako, vendar moram biti veliko bolj pazljiva in med peko nekajkrat zamenjat pekače na nivojih, ker se mi je včasih tudi kaj preveč zapeklo .

zvezdica55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti