Nupa

bvaljavec  

član od: 12.8.2002

sporočila: 57

tema odprta - 12. feb 2012 15:01 | ogledi: 13.111 | odgovori: 11

Zanimajo me vaše izkušnje o dieti z Nupo.

Vida

nandy  

član od: 2.11.2009

sporočila: 16

12. feb 2012 20:47

Ja sem probala lansko leto s tem da sem 6x na dan pila samo nupo in nič drugega in v  4 tednih izgubila ene 6kg v pasu pa niti centimetra...pa ves čas diete sem bila zelo lačna,ker mene ta obrok niti malo ne nasiti.Za najboljšo dieto se je do zdaj izkazala Montignacova....nupo je samo dobra reklama za veliko denarja

 

 

nandy

bvaljavec  

član od: 12.8.2002

sporočila: 57

13. feb 2012 13:58

Hvala za odgovor, se mi je kar zdelo, da bo to kaj takega.

Vida

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

13. feb 2012 17:18

Vsem, ki vas mikajo razni napitki, šejki in podobni nadomestki obrokov, ki jih je na trgu več, vsem pa je skupna visoka cena in vprašljiva vsebina (mislim na učinek, sestavo, dodatke...), svetujem, da razmislite o sadno-zelenjavnih sveže zmešanih in doma (v blenderju) pripravljenih napitkih/smoothi-jih.

So polni mineralov, vitaminov, klorofila, sorazmerno poceni,  vsak pa jih lahko zmeša glede na svoj okus in sezono (če imate svoj vrt, toliko bolje). In nasitijo! Začnite dan z njimi...

Pobrskajte po spletu za recepti.

LP

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

13. feb 2012 17:38

Še bolj enostavno je s seboj v službo ali šolo odnesti jabolko, korenček, pomarančo, nektarino, papriko..... in jo pojesti, ko pač lahko. Ne potrebuješ receptov, ne potrebuješ ničesar, samo žep ali torbo. 

Sonja

KUHARICA ROZI  

član od: 30.5.2008

sporočila: 3

14. feb 2012 12:08

Jaz ne bi udarila, kar po vseh napitkih in nadomestnih obrokih. Nekateri so zelo kvalitetni. Sama imam zelo dobre izkušnje z izdelki podjetja GNLD. Vendar pa so vsi ti izdelki mišljeni samo kot dopolnilo prehrani. Kadar nimaš časa, ali kadar rabiš točno določeno kvaliteto obroka. Naprimer kvalitetno nizkokalorično večerjo ali napitek po športu (iste napitke uporabljajo tudi vrhunski športniki).

Sicer pa je treba spremeniti tudi način prehrane. Samo napitki ne morejo narediti čudeža...

Sama sem veliko napotkov, kako sestavljati obroke in kako uporabljati napitke našla na " hujšanje z okusnimi obroki " . V bistvu so povzeti po Montignacu, samo da so malo poenostavljeni, da jih lahko uparabljaš v realnem življenju. Ker Montignac je tudi kar kompliciran, če si noramale aktiven človek, ki se nima cele dneve časa ukvarjati s hrano. Takšna sem sama. In prav zato mi tudi zelo prav pride kakšen napitek, ki ga zmešaš in popiješ namesto, da v usta vtakneš piškot, kadar nimaš časa.

Imajo pa tudi brezplačno šolo za hujšanje.

Če ti kaj ni jasno lahko vprašaš tudi po mailu.

Meni je pomagalo. Shujšala sem 10 kg in ves čas nisem bila niti malo lačna. Dieto sem priporočila tudi številnim prijateljem in večina je bila zelo zadovoljna. Nezadovoljni so bili samo tisti, ki v resnici niso hoteli narediti nič zase ampak so iskali samo čudežno tabletko... take pa ni...

 

LP Rozi

 

KUHARICA ROZI

bvaljavec  

član od: 12.8.2002

sporočila: 57

14. feb 2012 14:12

Kuharica Rozi, tole je pa zelo dobro napisano. Tudi jaz mislim,da je potrebno temeljito spremeniti način prehrane.Na žalost (ali srečo) še niso odkrili čudežne tabletke za hujšanje.Jaz osebno sem bila še najbolj zadovoljna z ločevalno dieto.

Vida

KUHARICA ROZI  

član od: 30.5.2008

sporočila: 3

15. feb 2012 11:14

Hvala Vida! Me veseli, da imam somišljenika. Verjamem tudi, da si imela dobre izkušnje z ločevalno dieti. Veliko jih poznam, ki so bili zadovoljni z njo.

Ena sama stvar je mene odvrnila od te diete. Videl sem veliko ljudi, ki so shujšali z njo. Nekateri več nekateri manj. Motilo pa me je, da so bili pogosto taki ljudje (predvsem tisti, ki so shujšali 10 kg in več) videti sicer suhi ampak nekako izžeti - bolni. Pogosto so ljudje za njihovim hrbtom govorili, da so bili videti prej bolje, ko so imeli nekaj kil več.

Ker je tudi mene mikalo, da bi začela hujšati s to dieto, sem hotela priti stvari do dna. Veliko sem brala in tudi spraševala ljudi, ki se na te stvari razumejo in prišla do naslednjega zaključka. Dieta ima premalo beljakovin. Dejansko so beljakovine na jedilniku samo enkrat na 4 dni. In če ne poješ dovolj beljakovin začneš hujšati v mišice. To vam zna povedati vsak strokovnjak, ki se ukvarja npr. s športno prehrano. Zato tudi športniki pijejo po treningu beljakovinske napitke. Ampak za navadne smrtnike ni nič drugače. Še posebej postane to problem po 30. letu

Dieta za katero sem se na koncu odločila in sem jo omenila že v prejšnji objavi, me je prepričala ravno zato, ker ena redkih,ki sem jih videla omenja tudi ta vidik hujšanja. Zanimiv se mi je zdel recimo tudi članek hujšanje ponoči.

Sama se sedaj držim načela, da zvečer jem samo beljakovine. Včasih se poslužujem napitkov, ki jih omenjajo (predvsem po telovadbi- ker ne hujšam več), včasih pa si pač kaj pripravim. Odvisno od časa in volje. Če nič drugega spijem skodelico kefirja in jogurta, ki mu dodam žlico ovsenih kosmičev.

Ugotovila sem, da se na ta način ne zredim, tudi če ga čez dan malo lomim. Kadar me zanes in jem zvečer ogljikov hidrate (kar se seveda sem in tja tudi zgodi) ugotavljam, da imam zjutraj zelo težke noge. Že leta imam namreč težave z zatekanjem nog in čisto nepričakovano sem odkrila, da je od tega kaj pojem zvečer veliko odvisno.

LP Rozi

 

KUHARICA ROZI

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

15. feb 2012 11:57

rozi, rozi - pa ne da reklamiras? Tudi pri locevalni dijeti ne jes samo enkrat/4 dni proteine - v resnici jih jes 2x. Pred leti sem poskusila napitke, ampak meni so samo vzbudili apetit in sem bila po njih se bolj lacna. O okusu pa raje ne bi. Verjamem da so zdaj ze boljsega okusa. Sama raje kot sadje pojem svezo zelenjavo, sir ali skuto. Namesto proteinskega napitka pa zrezek.

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

15. feb 2012 12:18

rebecca je napisal/a:

rozi, rozi - pa ne da reklamiras? Tudi pri locevalni dijeti ne jes samo enkrat/4 dni proteine - v resnici jih jes 2x. Pred leti sem poskusila napitke, ampak meni so samo vzbudili apetit in sem bila po njih se bolj lacna. O okusu pa raje ne bi. Verjamem da so zdaj ze boljsega okusa. Sama raje kot sadje pojem svezo zelenjavo, sir ali skuto. Namesto proteinskega napitka pa zrezek.

 



LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

 

Ja pa seveda gre za reklamo, saj te vsak poudarek na isti link odpelje. In stil pisanja, tipično marketinški, da te skuša v nekaj prepričat z lastno izkušnjo. Manjka še samo anketa s fotkami petih prijateljic.

Načeloma mi je vseeno, samo enak učinek dosežemo s čisto običajnim pojmom "uravnotežena prehrana".

mamamia

KUHARICA ROZI  

član od: 30.5.2008

sporočila: 3

15. feb 2012 13:07

Dragi moji! Seveda vas vsi linki odpeljejo na isto stran, saj sem s pomočjo te strani shujšala. Ker sem zadovoljna, o tem zelo rada govorim in sem vesela, če še komu pomaga. Sicer pa ja, saj tako pravijo. Zadovoljna stranka je najboljša reklama. Če to pogledate iz tega zornega kota res reklamiram...Sicer pa ima vsak pravico do svojega mnenja. In seveda nikomur ni potrebno nič ukreniti in še manj kaj kupiti.

Želim vam vsem veliko uspeha pri hujšanju. Tudi tistim, ki boste ločevali, jedli samo korenje ali počeli kaj drugega. Če si bo kdo pomagal z mojo informacijo bom pa tudi zadovoljna.

 

Želim vam lep sončen dan!

 

LP Rozi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti