Kaj za predjed

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

29. nov 2011 19:42

Torej ni nujno, da so tile fancli z dušo topli, jih lahko naredim tudi kakšno uro prej?

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

29. nov 2011 23:10

Danca, s fancli je tako kot s krofi, najboljši fancl je tisti, ki ga izmakneš kuharici in ga tam in takrat poješ, pa četudi fašeš kakšno s polentarjem po hrbtu.

So pa seveda užitni in dobri še cel dan, če kakšen ostane, ga pa naslednji dan narežeš na rezine in popečeš na plošči.

Če jih boš naredila samo kakšno uro prej, bodo fenomenalni, če jih boš pa cvrla prejšnji dan jih pred kosilom postavi za nekaj časa v pečico ali pa za moment v mikrovalovko.

nola

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

30. nov 2011 0:26

Na posteljico iz rukole natrgaš prekajeno ribo, posuješ z malimi koščki paradajza, praženimi pinjolami in pokapljaš z dobrim oljčnim oljem.

Lahko pa daš v notranjost kozarčka list zelene solate, še bolje pa rdečega radiča zvitega kot škrnicelj, v to skledico pa daš žlico nakockanega avokada, ki si ga zmešala s škampovimi repki ali kozicami, na vrh pa kaneš kapljico medu zmešanega z balzamičnim kisom.

No, to sem si na hitro spomnila, ti pa Nola ponuja toliko dobrih idej, da ni vrag da boš kaj našla. In še kako res je, da tako dobra stvar kot je bakala s polento, skoraj ne rabi predjedi. Zelo dobro izgleda polenta, pa naj bo rumena ali bela, skuhana in prevrnjena na desko in potem rezana s špago. No, z vrvico, da bo tudi Toporišič razumel

mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti