rada bi kupila napravo za izdelovanje spaetzlov, pa ne vem kje se dobi.Mogoče ima kdo izkušnje . LP
JASNA2
rada bi kupila napravo za izdelovanje spaetzlov, pa ne vem kje se dobi.Mogoče ima kdo izkušnje . LP
JASNA2
17. nov 2011 16:15
Jasnah, veliko govora je že bilo, poglej link:
http://www.kulinarika.net/recepti/12008/testenine/specl
Imaš ga v Mulerju.
Pozdravček!
17. nov 2011 16:46
Takega, kot ga je objavila Dragička na sliki, sem pred kratkim kupila v kranjskem Tušu. Za špecle delat ga še nisem uporabila, je pa super cedilo za testenine.
Lijana
17. nov 2011 17:03
Videla sem ga tudi jaz v Tušu (nekaj okrog 4 E), je lahek oz. prepogljiv, tako da nisem prepričana kako bi lahko z lopatko testo stiskala (ali pa). Ta, ki sem ga pred leti kupila v Mulerju je takrat bil nekaj okrog 20 E, je trd in je iz rosfraja.
Pozdravček!
17. nov 2011 17:11
Ta iz Tuša je tudi rostfrei in je bil par evrov. Na pogled enak kot tvoj, Dragička.
Lijana
17. nov 2011 18:57
Jaz bi rekla, da je bolj navaden pleh.
Pozdravček!
17. nov 2011 19:01
Ta je kupljen v Dipu, ni bil drag in je rostfrej in zelo priročen
Lp arima
18. nov 2011 10:12
arima ,boljši je od tega ki sem ga ja kupila v neckermanu,zadnjič nisem takoj zavrtela na drugo stran in zdej je ostalo zalimano .Nimam pojima kako bi se dalo odlimati, nekaj testa je ostalo ,topla voda ni pomagala.
http://www.kulinarika.net/recepti/3434/testenine/spaetz
Tukaj je slika moje naprave ki jo ne preporočam.
golubić
18. nov 2011 10:20
Jst imam tudi tako kot arima, kupljena v sparu ali pa v mullerju, sem že malo pozabila :) Mama pa uporablja kar cedilo z večjimi luknjicami (stara zadeva) in je tudi super. Vliješ maso notri in mešaš, spodaj pa lezejo vn vlivanci.
Lizzie
18. nov 2011 21:34
Golubić, tudi jaz imam enako pripravo za vlivance in sem z njo zelo zadovoljna. Sicer jo uporabljam samo na dopustu, ampak v celem mesecu kar nekajkrat naredim vlivance. Doma imam pa podobno, kot je stiskalnica za krompir. Recepte si pa kar prenašam sem in tja, ker so zelo v redu. Če jo imaš še vedno zalimano, jo enostavno pusti dalj časa v vroči vodi in testo se ti bo sigurno odmehčalo.
regina
19. nov 2011 0:42
Vse te so odlične.Če jih pa nimaš , se prav dobro obnese tudi luknjasta ponev za kostanj.
nola
Sporočilo je spremenil(a) nola dne 19.nov 2011 09:51
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burek z lahko solato
Princeske