Prosim za idejo

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

25. jun 2011 22:01

Eh naor, nič ne bom zamerila, jaz sem napisala po domače. Tudi šmornu se baje bolj učeno reče drugače. Mi smo doma vedno rekli gres, pri tašči je navada reči gris, ampak vsi vemo, da je pravilno zdrob. 

Kot pravi mamamia in zaradi enakega mišljenja sem jaz napisala, da nekateri pač ne vedo in pripomba je bila dobronamerna glede tiste inprovizacije in standarta. 

Ognjič

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

25. jun 2011 22:25

tulka je napisal/a:

Paella uspe lepo rumena tudi, če dodaš kurkumo (pa še zdrava je, kurkuma namreč).



tulka

 

Meni je kurkuma preveč trpkega okusa za paello, čeprav je res, da da lepo rumeno barvo. Ampak vseeno raje za barvo pri paelli uporabim žafraniko (imam pa tudi pravi žafran doma, samo tega šparam za kaj drugega), pa ščepec mlete rdeče paprike (to malenkost pri pripravi paelle so nam povedali na enem tečaju španske kuhinje).

Kurkumo pa veliko uporabljam pri indijskih jedeh, tam pa ne varčujem z njo.

Mamamia

mamamia

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

25. jun 2011 22:28

Imaš prav, mamamia, otroke bi priokus mogoče motil (naši so ga vajeni), vzamem nazaj.

tulka

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

26. jun 2011 6:47

Ja super, hvala za ideje,nekaj predlaganih jedi smo že kuhali na  šmorn -ali carski praženec- se res še nisem spomnila, pa jota hm,tudi ni slaba ideja,samo kislo zelje meni poleti nelako ne pade.No morda iz svežega....

Z otroci je tako,eni zelo radi jedo drugim nič ne paše.Najraje imajo testenine, da o hrenovkah ne govorim kako so jih radi so sami pekli na ognju, golaževa juha.Sadja imajo zelo veliko,ker starši in sponzorji prenesejo,zelenjava in otroci (tudi solate )ne gre skupaj.To so moje izkušnje in glasno razmišljanje. Riž sem že probala  se mi ne obnese, krompirjeva solata,morajo biti tri verzije,nenarejena,brez kisa in brez čebule.Saj ni tako  hudo kakor "jamram"sedaj sestavljam jedilnik in vidim da se iz leta v leto ponavljam.No  nisem čisto sama, imam pomočnico in animatorji veselo pomagajo.

Hvala še enkrat! Ognjič to popravljanje me res ne moti ,čeprav vedno preverjam kaj sem napisala, se zgodi enkrat meni drugič drugim. Saj smo ljudje in hvala vam! Danes bo lep dan. Pozdrav!

Sem se spomnila kako bi bilo mlečni riž za sladico, hladno, to še nisem probala???

adalbert

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. jun 2011 7:58

Narediš mlečni riž po klasiš varianti, notri daš že med kuho nekaj cimeta in karamelne omake (tiste iz stekleničke) in to ohladiš in je super.

Vendelina jr.

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

26. jun 2011 8:00

Mlečni riž za sladico? Ja! Jaz ga jem kdaj (ko ostane) hladnega in zmešam s sadnim jogurtom (da je bolj gosto). Men je tio ful dobr.

Kaj pa makarončki z jajčki?

katti

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. jun 2011 8:04

Evo, takole "časkanje" imam jaz rada, ko se malo hecamo, malo učimo, se ne jezimo druga na drugo. To je zame tisto pravo. Pa naj bo gris, ali gres ali zdrob. Samo, da je dober. Jaz ga obožujem.

Mamamia, tebi pa moj kompliment. Vedno strešeš iz rokava kopico receptov in nasvetov, ki še "stari" kuharici pridejo prav.

Adalbert, dodala bi še tole. Opažam, da so otroci precej komplicirani, kar se hrane tiče. Pa ne samo pri nas. Starši ne kuhajo več tako kot včasih in zato so pice, testenine, in druga hitra hrana najljubše jedi naših otrok. Najbrž je brez veze otroke učiti zdrave hrane prav na taboru, saj bi jo v tem primeru metala stran.

Tudi jaz želim vsem lep, sončen poletni dan!

 

 

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti