Zdravo in dobro

pat3  

član od: 13.6.2008

sporočila: 14

30. maj 2011 16:33

Najlepša hvala!

pat3

pat3  

član od: 13.6.2008

sporočila: 14

30. maj 2011 16:41

mislim da se bodo člani "benda" vsaj malo spametovali.

Menim tudi,da bo sin že enkrat domjel,da vse dobro ni enako pojmu,vse zdravo.

Hči me že razume pa tudi trudi se jesti hrano,ki je bolj zdrava.

 

 

pat3

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. maj 2011 17:05

Veš kaj, pat3, po večini smo mame tiste, ki smo odgovorne za to, kaj se otroci naučijo jesti. Me, vsaj po večini, nakupujemo in kuhamo. Veliko nas je takih, ki doma enostavno nismo imeli na kile čipsov, piškotov in nismo pekle štrudlov vsak dan, a se najstniki vseeno niso pritoževali, da nočejo jesti. Druge izbire enostavno nismo ponudile, pojedlo se je, kar je bilo na mizi. S tem, da hrana niti približno ni bila dolgočasna in neokusna. Res pa je, da ni treba preskočiti s pohane hrane na zelenjavo, kuhano nad paro.

 

Vanja

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

30. maj 2011 19:17

Res je veliko enostavneje, če začneš pri malčku. Moja hči ima najraje kamutove ali pirine testenine s paradižnikovo omako, solatni krožnik, lečino juho, rižoto (oz. rizi bizi), ribe. Za večerjo npr. skuto z drobnjakom, zelenjavno juho, res tudi palačinke. Njena najljubša "sladica" pa je polnozrnat kruh z medom in maslom, zraven pa kefir.

 

Pomembno je, da je hrana okusna in ne že na pogled in tudi po okusu "dietna". Meni je strašno všeč kuharska knjiga Rene Salaman Grška kuhinja, Didakta, 2002 (mislim, da je razprodana, a se jo da izposoditi v knjižnicah). V njej je veliko slastnih sezonskih receptov za juhe in različne zelenjavne jedi. Moj mož, ki je bil (sicer suha različica) človeka s slabimi prehranjevalnimi navadami - čokolešnik za zajtrk, skrajno omejen izbor jedi, fast food za kosilo ... je skozi grško kuhinjo vzljubil jagenjčka, artičoke, melancane, stročnice...

 

Jaz ne bi pretiravala, tudi ne bi nemudoma črtala z jedilnika vsega, kar ste imeli prej radi. Najlažji način se mi pravzaprav zdi dodajanje novih, bolj zdravih jedi, ki bodo najprej popestrile jedilnik, kasneje pa morda postale vaše najljubše.

 

 

Dobrojedka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti