Izkušnje s kuhinjskim robotom ronic

helenac  

član od: 3.4.2002

sporočila: 32

tema odprta - 21. nov 2003 23:00 | ogledi: 23.525 | odgovori: 29

Pred letom dni sem kupila kuhinjski robot ronic. Moje izkušnje glede uporabe navednega aparata so odlične. Pri nas doma je v uporabi skoraj vsak dan.

Posebej želim omeniti, da je nepogrešljiv pri pripravi vsakovrstnega testa. V njem pripravim testo za kruh, pizzo, potico, krofe ..., testo za različne piškote, pite.Žal sem šele pred mesecem dni odkrila na spletni strani podjetja, ki aparate prodaja, da obstaja tudi stepalnik. Preizkusila sem pripravo za stepanje, rezultat je odličen pri pripravi biskvitnega testa in raznih krem, smetane, testa za palačink ipd.

Kakšne pa so vaše izkušnje z omenjenim robotom?

Lp, Helena

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

24. nov 2003 7:21

Super, le nož je problem čistiti (tisti del, ki pride na nastavek), kako ga čistite ostali ? S palčkami za čiščenje ušes ?

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

24. nov 2003 10:50

Stella, moja soproga pravi: po 10 letni uporabi je tudi zelo zadovoljna z njim. Tisti noz pa cisti takoj po uporabi pod tekoco vodo in tisto, kar se trdovratno zatakne (ponovadi je to testo v votlem delu osi noza) pa zbeza s pletilno iglo in tako ociscenega tudi v pomivalniem stroju Lep pozdrav vsem skupaj! Henri

Ina  

član od: 20.11.2001

sporočila: 58

24. nov 2003 11:25

Imam ga tri leta - pa moram reči, da ni hudo veliko v uporabi. Poleg tega so se mi že zdavnaj zlomili zatički spodaj na posodi, da jo zelo težko naštimam tako, da zasveti zelena lučka, da ga sploh lahko uporabljam. (Prvi zatiček je odletel en teden po preteku garancije). Pa sem zelo lepo delala z njim (saj sem ga odplačevala eno leto in pol) , ampak so mi kar ostali v roki. Se pa sploh ne upam vprašat, koliko bi me stala nova posoda.

helenac  

član od: 3.4.2002

sporočila: 32

25. nov 2003 20:23

Glede čiščenja: v posodo vlijem malo praška za posodo in natočim vročo vodo, nož dam v posodo, pustim nekaj minut in z gobico očistim. tudi če perem v pomivalnem stroju, prej storim to. Votli del noža očistim z robom čajne žličke. Enostavno in učinkovito. Ina, za posodo pa le pokličite (tel. 01 511 1024)! Mar ni škoda, da robot stoji neuporabljen? Lp, Helena!

Alenka Š  

član od: 5.9.2001

sporočila: 194

26. nov 2003 8:53

Mene pa zanima kdo je serviser za kuhinjski robot Ronic? LP, Alenka

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

26. nov 2003 9:04

Kako očistiš notranjost noža (mi, ko miksam sadje, se nabere bljek), nož ne smeš dati v pomiv. stroj.? Henri, mi najprej pojemo in potem operem. A za toliko denarja sem razočarana, da bi mogla ga z iglo čistiti nož ! Drugače zmiksa prav vse ! To pa me pri njem ZELO moti !

helenac  

član od: 3.4.2002

sporočila: 32

27. nov 2003 16:44

Alenka, za servis pokličite na HQ, tel. št. je navedena v odogovoru Ini. Stella - glede čiščenja: nož takoj sperite z vodo, vzelo vam bo le nekaj sekund, potem pa ga dajte v pomivalni stroj.

Tanjci  

član od: 28.9.2003

sporočila: 14

27. nov 2003 17:32

Najprej, čiščenje noža je tako enostavno, kot je opisala helenac. Jaz delam enako in se mi zato samo čiščenje nikoli ni zdel problem ali slabost Ronica. Sicer živim še doma, ker sem bolj mlada, a ko bom imela svojo družino, si bom Ronic sigurno zaželela kot poročno darilo #1. Brez njega si ne predstavljam priprave kvašenega ali kakšnega drugega testa, priprave zeljnate solate, jabolčnega štrudlja, raznih sokov,... Pri nas je res nepogrešljiv. LP Tanja Sporočilo je spremenil(a) Tanjci dne 27. nov 2003 17:33:22

tkangler  

član od: 5.11.2001

sporočila: 50

17. feb 2004 13:12

Jaz ga imam leto in pol. Sokovi (agrumi): stiskanje vsak dan Sokovi zelenjavni (korenje, pesa): občasno vsak teden Testo: kvašeno za potico se v posodi spaca in ga je težko potegniti ven. Za pizzo je že bolje, ker je količina manjša. Za koliko moke je še primerno delati testo, da ne "skače" oz. "nori" po pultu? Tanjci, Kako delate vlečeno testo za zavitke? Solate: zeljna, korenčkova Sekljanje: peteršilj za v skrinjo, špinača in blitva za omako, žajbelj za čaj Sladoled: zmrznjeno sadje (banane + jagode ali borovnice ali maline ali breskve) s sladko smetano = odlično! Mletje: orehi, lešniki, mandlji - niso naribani, temveč sesekljani --> masa za potico se drobi! kristalni sladkor: na sejmu je bil prav lepo zmlet, meni ga ne uspe tudi po nekajminutnem mletju Tanja

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

14. mar 2004 20:58

Mi smo ga kupili pred slabim mesecem dni. Rezultat? Najbolje se mi obnese pri pripravi sladoleda. Sokove stiskam vsak dan iz zelenjave in agrumov oz. jabolk. Tukaj se mi večkrat zgodi, da stroj zaropota in se pokrov sam zasuče in se delovanje ustavi. To se mi zgodi predvsem pri rdeči pesi ali korenju. Delam kaj narobe? Testo se mi je ob manjših količinah še kar naredilo, ko pa sem dala pol kg moke-za pico- je dobesedno "ponorel" in vtikač se je začel verjetno smoditi, saj je rahlo porumenel. Testo sem potem malo težko dobila ven, s tem, da se je kvas kar nekako stisnil v kup in ga nikakor ni hotel pregnesti. Testo sem potem pognetla še ročno. Salame nikakor ne uspem narezati tako tanko, kot je bilo to predstavljeno -tudi na hitrosti 4 ni nič bolje, čeprav dam nastavek za tanjše rezine. Da o zelju ne govorim-kot da bi imel predstavnik drugačen stroj. Narezano na debelo in nič kaj lepo na pogled. Sir- zgneten in delno nariban, delno še v koščkih (Jošt), skratka pocast. Ne vem, kaj naj še naredim, da bo drugačen rezultat. Še naprej se bom trudila okrog njega, saj v končni fazi sploh ni poceni in bi od njega pričakovala boljše rezultate. Sem se pa tudi prijavila na posebno predstavitev, ki jo pripravijo na podlagi zadostnega števila prijav tistih, ki ta aparat že imamo. Pa še nekaj-to pa je pohvalno, brez težav pomijem vse dele takoj po uporabi, noža pa se po njihovih navodilih edinega ne sme prati v pomivalnem stroju. Mogoče pa so bili "starejši" aparati boljši?! Helena, mi mogoče ti znaš pojasniti, kaj delam narobe? LP ZIMA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti