Tičina masa in slika potiskana na oblat

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

18. apr 2011 7:39

Jaz večinoma delam sadne torte in jih oblečem v tičino. Samo pri mazanju z masleno kremo moraš lepo natančno vse premazati, da ti smetana ven ne gleda. Ogenj bi jaz naredila z obarvano masleno kremo, pa v dresirna vrečko za majhnim nastavkom, ali pa v navadno prozorno vrečko za v skrinjo, ki ji odrežeš čisto majhen vogalček.

jade

tarja2  

član od: 6.10.2008

sporočila: 113

18. apr 2011 12:53

Jade in Rebecca hvala vama za odgovor, res sta mi pomagali! Torej če na tičino maso nabrizgam masleno kremo ostane gor? Torta bo stala en dan, pa zato vprašam. Rebecca bom še preštudirala tvoje linke. Torto za kremo pa sem mislila narediti:

jajca, vanilijev puding, kokosovo mleko, navadno mleko, sladkor, ananas. Količine nevem na pamet. Mislite da bo vredu za to torto? Strah me je da se ne bi podrla ali kaj

Hvala!

tarja2

tarja2  

član od: 6.10.2008

sporočila: 113

25. apr 2011 12:57

Spet prosim za nasvet, naslednji teden bom končno spet pekla torti oblečeni z tičino ena bo torta knjiga, druga pa bo nekaj povezana z gasilci, upam da bo kaj podobnega kot je na linku na prvi strani.

Zanima me če sem razumela kar sem prebrala na forumih-vaše nasvete, spodnjo torto oblečem z tičino in na njo dam karton ali nekaj in na njo manjšo torto oblečeno z tičino? Ali pa samo zgornjo torto, spodnji del premažem z masleno kremo in jo dam na spodnjo torto?

Upam da ste razumele kaj mislim... :)

 

Hvala!

tarja2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti