Kokošja juha

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

tema odprta - 10. mar 2011 12:37 | ogledi: 7.770 | odgovori: 2

Zelo rad imam kokošjo (kurjo) juho, ampak samo ko je sveže skuhana. Ne maram pa juhe naslednji dan ko ima nek močen priokus in tudi kalna postane. Juho vedno precedim in jo hranim na hladnem. Kaj naj naredim, da bo juha imela enak okus in da ne bo motna.

fasulas

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

11. mar 2011 8:56

Juha je najbojša takoj ko je kuhana. Tudi sam ne maram juhe naslednji dan sploh, če ni shranjena na res nizki temepraturi. Juha se izjemno hitro pokvari vzrok pa je ta, da je odlično gojišče za vrsto bakterij ,ki se v njej počutijo kot riba v vodi. Bujon je tudi sicer glavna sestavina gojišč za laboratorijsko gojenje bakterij . Če želiš, da bo juha dobra tudi naslednji dan ali pa še dlje jo je torej najbolje ko je kuhana čim prej zamrzniti. To je v bistvu edina rešitev. Je pa možno da imajo klasiki drugačne, boljše rešitve. lp hedonist

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

11. mar 2011 9:28

Tudi jaz pogosto kuham kokošjo juho (SPAR ima kar dobre kokošje polovice), dodam še nekaj govedine in rahlo govejo kost. Tako skuham juho vsaj za 3 x, še toplo,ko se usedline usedejo na dno, jo precedim, (usedline ostanejo v loncu), do konca ohladim in postavim v hladilnik. Čisto taka kot 1.dan ni, vendar še vedno dobra, še posebej z domačimi rezanci. Obvezno pa s hladne juhe poberem vse maščobne cinke (holesterol).

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti