| MALČICA je napisal/a: |
| Moja najmlajša od nutelle preprosto živi. Pri svojih enajstih letih ona še ni poskusila poli salame, pize, paštet, sirnih namazov in kar je takega. Če pa je kruh za zajtrk ali malico, je samo in edino nutello. Dejansko od tega ona lahko živi, smo že sprobali na enem dopustu, ko ni bilo drugega zanjo. Malčica |
Bo nutella prepovedana?
| limnol je napisal/a: |
| Z listkom, ljubica, z listkom. Pa "iz kemije" - čeprav je tudi to zelo mimo, ker ti Univerza podeli diplomo o doktoratu kemijskih znanosti in te proglasi za doktorico ali doktorja kemijskih znanosti (no pa saj tega ne moreš vedeti). Prešeren je rekel, da naj kopitar sodi le čevlje; za tiste čase je bilo to dovolj. Danes pa bi očitno moral eksplicitno napisati, da naj sodi predvsem svoje čevlje..... Sonja |
Meni je pa selotejp simpatičen.
Commis débarrasseur| mamamia je napisal/a: |
Naj se sliši še tako smešno, a jaz si zeleno solato razen s soljo vedno potresem s še malo vegete... mi je tisti sladkast okus zelo všeč Mamamia mamamia |
| zzak1977 je napisal/a: |
Meni je pa selotejp simpatičen. Commis débarrasseur |
| Sergej C je napisal/a: |
No, mene vedno spravi v cinično dobro voljo, ko slišim, da za nekaj škodljivost ni dokazana. Ja seveda ni, če ni nihče dokazoval, a ne? Oziroma je dokazoval tako na šmufu kot recimo DDT. Na drugi strani me v podobno voljo spravijo razni apokaliptični preroki nz banalnimi konstrukti. Dejanko me pa iritira, ker eni in drugi meglijo in ribarijo v kalnem. |
Ja, tudi tu imaš prav. Dokazovali so varnost aspartama, študije o škodljivosti pa nekako ne držijo vode.... razen tistih, ki jih pozna pozejdon.
Ampak tudi za Nutello nihče ni dokazal, da ne škodi. ![]()
![]()
![]()
Celo nasprotno, ne samo maščobe in sladkor, še lešniki idr. oreščki so eni glavnih "ubijalcev" pri prehranski alergiji in so verjetno poslali na drugi svet več ljudi kot pa aspartam. ![]()
![]()
![]()
Jaz pač jem oboje (sicer redkokdaj) in upam, da bo oboje tudi ostalo na tržišču. Ga ni čez svobodo izbire ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.