Kuhanje na jadrnici
Matejr, še čisto malo potrpi, dnevi se že daljšajo.
Se mi zdi, da sem nekje prebrala da si študent - allora, primi se hitro izpitov, potem pa takoj na barko.
Ob vseh teh, tudi zame zelo zanimivih pogovorih in nasvetih pa meni misli uhajajo pol stoletja pa še kakšno leto nazaj, v robinzonske čase (ali se pa taki samo meni zdijo). Glavni proviant je bil v tistih časih prepečenec in sir, oskrba po otokih je bila še mnogo slabša kot dvajset let nazaj - da bi se pa sladko vodo uporabljalo za karkoli drugega kot za mešanje z vinom je bilo nezaslišano.
Takrat se je na barkah pojedlo dosti riža in polente, več kot pašte, luksuz je nastopil nekje v šestdesetih, ko so se pojavile Argo kocke, ne vem katerega leta točno pa je nastopil bistven preobrat v kabotaži v obliki instantnega djuveča.
Napolitanke, oprema po pomembnosti primerljiva s kompasom, se mi zdi, da je bila že omenjena.
nola
| Trixi je napisal/a: |
| Mi posodo počistimo z detergentom, nato jo splaknemo v morju, potem pa še z čisto malo z sladko vodo. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Izpostavljeno

Jagode niso le za sladice! 🍓 Ste že poskusili jagode s poprom in piščancem? Odkrijte skrivne trike za shranjevanje, spoznajte najtežjo jagodo na svetu in preverite najboljše recepte s portala Kulinarika.net.
Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | katrin11 |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Velikonočni toast

Fokača s paradižnikom in timijanom