14 -letnica praznuje -pomoč

valery2  

član od: 8.6.2006

sporočila: 34

tema odprta - 17. dec 2010 21:42 | ogledi: 5.467 | odgovori: 21

Hči bi rada praznovala s prijatelji svoj 14-ti rojstni dan na vikendu,kjer pa je samo prenosna indukcija.

Prosim za pomoč,kaj bi si lahko pripravili sami. Vse si bodo pripravili sami (nekšen nov izziv)

Gor bodo od jutra do večera, več ali manj na snegu.Prosim za predloge.

Doma bodo naredili maskarpone sadno torto,zebrino pecivo, nekaj slanega peciva ,čips in smoki

Gor bi lahko skuhali čaj poleg sokov ,hrenovke in kranjske klobase več mi pa ne pade na pamet.

Prosim za predloge.

valery2

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

17. dec 2010 21:53

Ne pretiravaj, ker si bodo vsi pokvarili želodce!

Jaz bi jim recimo skuhal še ogromen lonec golaža ali ričeta ali pasulja ali nekaj podobnega, da lahko samo pogrejejo in še pol rukzaka kruha za zraven... klobase so pa že na spisku, a ne.

Sergej

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

17. dec 2010 22:19

sir, salama, jogurt, sadje, as usual. pa mogoče toaster če ga mate? _tmickena_

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

17. dec 2010 22:23

aja seveda kruh še, ja butec.. _tmickena_

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

17. dec 2010 22:31

Testenine s kakšno preprosto omako bi verjetno tudi zmogli skuhat sami. Vanilija

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. dec 2010 23:35

Zmrznjene perutničke, samo vržejo v ponev, pa pregrejejo.

lp

cervus

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

18. dec 2010 6:17

Jaz pa podpišem kar mnenje Katarine K:

Katarina še zdaleč ni samo tvoje mnenje.

In če še pomislim na okolico in dogajanje -

mikrovalovka,kokice,burek,kebab in pica,vrstni red pa po želji.

ps,dodatke pa itak prešvercajo

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

18. dec 2010 10:43

Če jaz pomislim na žurke, ko sta bili moji hčeri stari 14 let sta bili kar veseli, da je mami poskrbela za hrano, da so lahko čimbolj uživali. Moji dve sta bili bolj za narezke oz. toaste, vendar je bila zabava le nekaj ur. O kakšnih enolončnicah ni bilo niti variante! Njim je pomembno, da so sami, kaj šele da bi se prav veliko ukvarjali s hrano. Tudi juhca iz vrečke bo prav prišla, zraven pa hrenovke pa kakšna že pripravljena solata ali kaj vloženega pa kruh pa bodo zmagali. Za malico pa kakšna salama, sir, kaj kislega, žemlje ali pa kruh. Pa nekaj sadja - jabolka, mandarine, banane. Pa kakšna čokolada. Pa seveda čaj in limone. Jaz ne bi nič komplicirala! Tole si vse lahko lepo sami pripravijo, vi jim samo nabavite, pa v eno škatlo pa je. Pa še fajn se jim bo zdelo, da so samostojni.

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

18. dec 2010 11:32

Če bodo od jutra do večera na vikendu, veliko na zraku in snegu, jim bo verjetno res pasalo nekaj pojest. Poleg peciva, torte in prigrizkov. Pojdite skupj v trgovino pa naj hčerka sama izbere testenine, kakšno že narejeno polivko, potem si bodo to gor že skuhali. Pa sir, da si ga bodo naribali čez.  Fino bi bilo kupiti še žemlje in na delikatesi nekaj salame narezane- npr. poli, če je še tako aktualna kot takrat, ko sem bila jaz tok stara. Pa kumarice.

Potem jih pa pustite na miru, se bodo sami najbolje opedenali.

katti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti