Kitchenaid

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

29. dec 2015 10:01

Ann, očitno živiš super življenje brez vseh težav in skrbi. Ker če te to tako moti, da imaš pri kuhariji popackane roke potem res ne veš kaj so resne težave. Pa tudi sicer se je treba hrano med pripravo dotikati tudi z rokami kajti le tako lahko nastane kaj res okusnega :) 

hedonist

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12657

29. dec 2015 11:18

  Hedonist

mopsika

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

29. dec 2015 13:23

Vrtejbenka je napisal/a:
Tudi jaz primem na vrhu in z nastavkom takoj pod toplo vodo..a ti prav vse daš v pralni stroj?..ker sama že med kuho, peko veliko sproti operem..praktično ko končam imam veliko pripomočkov že čistih.Kar se tiče pa samega Kitchenaida, ga imam kar na pultu in res veliko delam z njim in ga ne bi dala več od hiše.

 

Vrtejbenka

 

To je to!!

Sama perem metlico v stroju najbolj zaradi tega, da je dobro razmaščena (beljaki!). Zaradi pranja v stroju se izplača imeti dve posodi za KA. Tudi sama večino umijem že med peko ali pripravo kosila. Le redko, ko se mudi in delam več stvari hkrati, se mi nabere kup. 

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

29. dec 2015 16:50

Da se razumemo, do letos sem imela samo ročni navadni mikser, metlice kromirane, avtomatski izmet metlic je samoumeven (pa vso posodo sem na roke pomivala). Letos imam pa po 20 letih novo kuhinjo in ker imam veliko več prostora sem si umislila tako hvaljen KA. Glede na to, da je stvar z nekaj dodatne opreme koštala krepko čez 1000 eur, sem bila dobesedno šokirana, da za ta denar ni izmeta metlic, material metlic pa predpotopni (kromirane se hitro pomijejo),gumb za prestavljanje hitrosti je bil na začetku tako trd, da sem morala z eno roko držat aparat, da se ni cel premaknil, spodaj posode ostane nezmešana masa-v stekleni posodi je malo boljši rezultat kot v kovinski.

Največja pomankljivost je pa ta, da ne moreš dodat multipraktika, moraš kupit samostojen aparat, boschev ima to možnost. Morala bi si prej v živo ogledat aparate, sem popolnoma sama kriva. 

Je pa drugače lep za pogledat, je jabolčno zelene barve, lepo paše na pult.

ann

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

29. dec 2015 17:09

Pri takem nakupu, sploh tako dragem bi se res morala prej malo pozanimat, a je to to kar ti potrebuješ.Recimo meni pa razno razni multipraktiki , ki imajo 100 in eno funkcijo ne odgovarjajo..raje imam stroj za to kar potrebujem...za za testenine svoj, za mleto mesa svoj, za oreščke svoj itd...Glede gumba pri meni ni težav, lepo mehko premaknem ročico, če ti pa spodaj ostane nezmešana masa pa ga nisi prav naštimala..kje se to naravna ne vem, ker meni ga je zet naštimal takoj na začetku, toda sigurno ti piše v navodilih.

Tudi sama razmišljam, da bi si kupila še eno posodo..mika me steklena.

Vrtejbenka

DBpek  

član od: 19.6.2012

sporočila: 994

29. dec 2015 17:32

Prvič slišim da uporabnica ni zadovoljna z KA. Tudi mi jasno kako je prišla zadeva krepko čez 1000 eur, razen če ne vzameš poleg ene dodatne posode še nastavka za mletje, nastavkov za testenine, nastavka za raviole, metlico z gumico.

KA je sigurno eden boljših aparatov v kuhinji. Gumbi se lepo in dokaj nežno premikajo in rabiš res veliko silo, da bi cel aparat premaknil pri premikanju gumba, saj je cel aparat težak in stabilen. Ga je pa treba fino nastaviti in nič ne ostaja spodaj na posodi. 

Nastavi pa se tako, da se dvigne zgornji del in na notranji strani pregiba je vijak, s katerim se nastavlja višino, da gre metlica lepo okrog in po dnu posode, vendar ne sme "ribsati" po posodi. 

Si tudi ne predstavljam, kako bi lahko imel tak aparat avtomatski izmet metlic. A bi ga bilo potrebno prestaviti k umivalniku in potem opraviti izmet metlic? To se da z ročnim mešalnikom, s težkimi aparati, kot so planetarni mešalniki, pa to ni ravno praktično. 

 

Škoda da nisi zadovoljna, ker je res odličen aparat. Jaz mojega ne zamenjam za nobenega drugega, pa imam samo classic varianto. 

DBpek http://www.easy-recepti.com

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

29. dec 2015 20:14

Ko smo že ravno na liniji, kateri aparat za mesenje piškotne mase pa priporočate? Večkrat delam piškote, sedaj vse na roke, veliko receptov je takih, da je treba npr cele lešnike zmlet v multipraktiku, nato še dodat razne stvari, mislim da ima ravno bananna take recepte. To vmešavanje hladnega masla je kar zamudno, pa še ponavadi delam kar velike količine.

Je pa znanki, ki včasih malo več peče (po naročilu), KA Artisan že dvakrat pregorel, serviser je priporočil, da naj bi naenkrat delal max. 15 min, nato se mora ohladit, tako da kdor več peče mora obvezno vzet profesionalni model.

ann

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

29. dec 2015 20:46

Hladno maslo najhitreje vmešaš v moko kar z multipraktikom.

Life is war against boredom~

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. dec 2015 0:24

1. Krhke piškote kot so rogljiči ali testo za pito ugnetem na roke ali z multipraktikom, ne z metlico s KA, ker se moke ne sme preveč obdelovati in delam s hladnim maslom. Zato si ponavadi izberem piškote po ameriških recepturah z miksanjem masla ali brizgane, ki so tudi najhitreje narejeni ravno s KA

 

2. Izmet metlic? Mislim, da si falila ne samo model in firmo, ampak tudi mašino

 

3. 15 minut brez problema meša ali gnete

 

4. Nastavek multipraktik se da dokupiti, vsaj tisti del na šajbe, ki reže zelenjavo,.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti