Pozdravljene!
Res bi bila hvaležna za pomoč pri receptu, ki je vsaj za moje pojme malo dvoumno napisan... gre pa takole:
za podlogo:
-250g mletih piškotov
-90g raztopljenega masla
za nadev:
-1/4 l smetane
-2 rezini želatine
-4 vrečke vanilijevega pudinga
-1 liter mleka
-1dl smetane
.1/2 kg malin
1. Zmešajte puding v mleku po navodilih proizvajalca, nato pa zmešajte s preostalim mlekom, ki ste ga zavreli. Ko se puding začne gostiti, dodajte stopljeno želatino in kuhajte naprej z nenehnim mešanjem, dokler se puding povsem ne zgosti. Namesto z mlekom, lahko puding skuhate s pomarančnim sokom. Puding pustite, da se ohladi.
2. Model, katerega stranice se lahko odstranijo, dobro namažite z oljem. Mlete piškote zmešajte z raztopljenim maslom in to maso razporedite po dnu in stranicah modela.
3. Stepite 1/4 l smetane. Postopoma med nenehnim mešanjem dodajajte stepeni smetani pretlačeno sadje.
4. Ohlajen puding zmešajte z mešalnikom,prelijte v model in poravnajte. Na puding med mešanjem z žlico postopoma dodajajte sadje, da bo neenakomerno razporejeno. Hladite v hladilniku vsaj 4 ure, nato pa torto pazljivo prestavite na servirni krožnik.
5. Stepite čvrsto stepeno smetano in s kuhinjsko injekcijo povrh okrasite torto.
Sedaj pa mene zanima:
- pri točki 1- 4 pudinge v 1 liter mleka + želatina??! a ne bo to nastala ena preeecej gosta zmes?
in
-pri točki 4- kako mislijo med mešanjem z žlico postopoma dodajajte sadje? da se smetana s sadjem prav pomeša s pudingom? ali gre na vrh pudinga in le to zmes mešamo?
Res bi bila vesela vaše pomoči, saj se mi recept zdi drugače zelo zanimiv in bi ga danes želela poizkusiti...
Že v naprej hvala za pomoč ;)
lp, Saša
sa_sha