Risanje po smetani

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

12. jul 2010 13:49

Če je pa še ena varijanta kot delam jaz. Jaz ne dam vedno smetane. Npr. na sadno torto gre lepo skupaj tudi krema od indijančkov na kateri se pa tičina masa ne topi. Tako sem nardila hello Kitty pa vlakca Tomaža,..( na blogu) Na to kremo od indijančkov lahko daste karkoli iz tičine in se ne bo stopilo niti če bo gor, čez noč do drugega dneva. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

alpska roža  

član od: 9.10.2008

sporočila: 253

2. okt 2012 13:07

Oh, to risanje na smetano. Jaz tudi prakticiram, da narišem na folijo in nato ko se strdi dam na torto. Včasih se mi zlomi, to je hudič.

 

Pa prvo vprašanje: kako naj natančno tišem s stopljeno čokolado, vrečka se vedno strga, pripomočki brizgajo preveč develo, zdaj poskušam s tistim doma narejenim škrniceljčkom iz peki papirja. Ta je še najboljši, ampak jaz neroda ne znam naredit prav enkratnega. Torej ali imajo v trgovini in kje kakšen pripomoček, s katerim bi lahko natančno risala s stopljeno čokolado.

Mene pa zanima večno vprašanja, s čim naj obarvam smetano za lepe žive barve. Živim v zaplankanem predelu slo, kjer imajo samo tiste 4 tubice barve. Porabiš dve tubi, da dobiš malo normalno barvo. prosim vse, ki ste kdajkoli reševakle to barvanje smetano s čimerkoli 8(alinovec, sok rdeče pese....kaj pa druge barve).

 

Pa še drugo vprašanje. katero smetano uporabljate za krašenje torte in katera je najboljša za kremo za torto (skuhana smetana z jedilno čokolado, ohlajena, zmiksana), ker se mi včasih noče in noče strditi.

 

thanks.

 

alpska roža

evamaja  

član od: 14.6.2007

sporočila: 222

3. okt 2012 12:38

alpska roža,.. sliko preriši na papir, potem daj obrezano sliko na torto, ki si jo prej premazala s smetano (jaz dam pol rastlinske in pol alpske). Sliko obrobi s stopljeno čokolado, malo počakaj da se strdi.

Medtem si pripravi barve(lahko one 4 pakirane) in srednji mehki čopič. Na krožnik kaneš toliko barve kot jo potrebuješ in razredčiš z malo, ampak res malo(1-2 kapljice) vode ali NESTEPENE smetane, s čopičom premešaš in potem narahlo pobarvaš sliko. Čokoladna obroba pa bo preprečila, da se barve razlivajo med seboj. Tako obarvana slika pride zelo žive barve, bolj kot če barvo umešaš v smetano in jo potem brizgaš.

Upam, da sem pomagala. LP

evamaja

evamaja  

član od: 14.6.2007

sporočila: 222

3. okt 2012 12:50

Evo, nekako takole pa to izgleda



evamaja

Sporočilo je spremenil(a) evamaja dne 03.okt 2012 12:50

alpska roža  

član od: 9.10.2008

sporočila: 253

3. okt 2012 13:03

Hvala. Torej barvaš po smetani s čopičem. Bom poskusila.

 

Drugo mi pa ni jasno, namreč kako obrišeš sliko. razumem, da obrežeš zunanji del slike, ampak jaz rabim tudi in predvsem notranje detajle za narisat s čokolado? Kot sem rekla, zdaj prakticiram, da narišem na folijo in prenesem na papir, ampak če je tanjše, se rado zlomi. Pa mora bit tanko narisano, sploh če so na sliki detajli... Ufff koliko enih težav imamo, kaj? Katere barve pa uporabljate, kje jih dobite?Katere se vam najbolje obnesejo (najlepše obarvajo?

 

alpska roža

Sunny09  

član od: 25.11.2009

sporočila: 219

3. okt 2012 18:26

Mogoče neumno vprašanje - se čokolada na smetani nič ne topi?

Sunny09

evamaja  

član od: 14.6.2007

sporočila: 222

4. okt 2012 22:48

cokolada na smetani se ne topi.

Ta slika je bila narisana z barvami,ki jih kupis v vecjih hipermarketih(4 tube). Jaz si polozim sliko na smetano in jo potem narahlo zarisem z zobotrebcem. Odstranim papir in potem enako gledam na sliko in zopet z zobotebcem narahlo narisem se notranje detajle Po teh crtah gres potem s cokolado.

Zakaj pa potem ce se posluzujes te zrcalne tehnike ne odlocis za masleno kremo, to gre tudi super. Na you tubu imas fino predstavljeno. mislim da se rece butercream transfer.

lp

evamaja

alpska roža  

član od: 9.10.2008

sporočila: 253

5. okt 2012 7:46

Živjo. Včeraj sem narisala slikico na peki papri in danes jo bom prenesla na torto v upanju, da se ne zlomi čokolada.

Imam še eno vprašanje, namreč risala sem z jedilno stopljeno čokolado in sicer sem naredila škrnicelj iz peki papirja (našla navodilo tukaj na eni spletni strani). Risalo se je super, na tanko. Res ok pripravica. Ampak ene 3x se mi je zgodilo, da se je čokolada ustavila (zabasala luknjica), pa ne zato, ker bi jaz ne stopila dovolj čokolade, niti zato, da bi se čokolada že preveč strdila, ampak je bil pod prsti občutek kot da je čokoladda "prežgana" (pa ni bila), ne vem če razumete, ko jo s prsti premečkaš, čutiš take kristalčke, ki se lomijo. No, sem malo premečkala in stisnila ven, vendar se je azradi "trdote" luknjica povečala in papir razširi. Kako preprečit to strditev čokolade?

Jaz sem jo predhodno stopila, dodala kanček masla in res dobro premešala ter dala v vrečko.

alpska roža

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

8. okt 2012 8:59

da je čokolada res gladka in brez grudic, nam je gospod Goljat na tečaju povedal - svetoval, obvezno precedit čokolado skozi cedilko

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti