Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado
Za žejo se nam zdi najboljša sveže stisnjena limonca v približno 1,5 l vode. Sobna temperatura. Za najstnico in odrasle. Našega tamalega (12 let) navajamo že dalj časa na to vodo, vendar se ne da. Okus "limonaste" vode mu ni prijeten, zato ponavadi pije pol kozarca sadnega soka - pol vode. Pa gre lažje po grlu.
V zvezi s pitjem domačih sokov pa je bil hec pri sosedovih. Stric se je vedno jezil, ker otroci niso hoteli piti domačih sokov - stisnjenih iz jabolk. Sok je bil zelo dober, iz domače delavnice. Pa se je domislil in sok začel (preden jim ga je ponudil) prelivati v plastenke, tiste s kodo. Otroci so nato popili vse. Zvito.
mamka| daja17 je napisal/a: |
| Hvala za nasvete zanima pa me če ima katera recept za melisin ali metin sirup. daja17 |
Sem nedavno slišala kako pripravljajo osvežilno pijačo v Mostarju:
v vodo namočijo veliko sveže mete in pustijo stati 48 ur. Potem meto odstranijo, tekočini pa dodajo limonin sok in sladkor (po okusu; gre tudi brez sladkorja).
Smo potem doma poskusili in res: pijača je odlična, osvežilna, idelana za poletni čas.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako