Belokranjsko cvrtje

POZDRAVČEK! ALI KDO POZNA RECEPT ZA BELOKRANJSKO CVRTJE IN PIVSKO TESTO? VESELA BI BILA RECEPTA. HVALA IN LEP POZDRAV

janikadd

BELOKRANJSKO CVRTJE 60 dag mletega mesa 1 žemlja ali kruh 2 žlici olja 2 žlici sesekljane čebule 1 jajce sol poper zelen peteršilj Za paniranje: moka jajce drobtine maščoba za cvrtje Priprava: Meso (goveje ali svinjsko) zmeljemo, prav tako v mleku namočeno žemljo. Meso zabelimo s prepraženo čebulo, dodamo druge sestavine ter z roko premešamo. Oblikujemo manjše zrezke, jih povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter v vročen olju ocvremo. Zrezke pobiramo na cedilo in na toplem hranimo do kosila. K zrezkom ponudimo sočno krompirjevo solato

(C/P s tule: http://gpz.mojforum.si/gpz-about122.html)

Atina

Belokranjsko cvrtje1 kg svinjine, sol, poper, peteršilj, česen, 30 dag olja ali masti za cvrtje.

Testo za paniranje20 dag moke, 3 jajca, 2 dl mleka, sol.

Rumenjake razžvrkljamo z mlekom, dodamo moko, solimo, gladko zmešamo in dodamo še sneg beljakov.Meso zmeljemo, začinimo, solimo, popramo, dodamo sesekljan česen in peteršilj. Vse dobro premešamo in iz zmesi oblikujemo približno 5 cm velike hlebčke. Pustimo, da pol ure počivajo, nato jih pomočimo v pripravljeno tekoče testo in jih ocvremo na vroči maščobi. Ko lepo zarumenijo na eni strani, jih obrnemo in ocvremo še na drugi.Cvrtje lahko ponudimo toplo s slanim krompirjem ali cvetačo ali kakšno drugo zelenjavo, okusno je tudi kot hladna jed z zeleno papriko, paradižnikom ter kislimi kumaricami in gobami.

Tole je prekopirano z interneta. Za pivsko testo pa del tekočine zamenjaš s pivom - po okusu.

lp

cervus

Ja, me je Atina mal prehitela, tudi sama sem videla ta recept, ampak po moje je belokranjsko cvrtje namočeno v tekoče testo in ne spanirano v drobtinah.

lp

cervus
:) SUPER :) HVALA ZA RECEPTE. SE BOM TAKOJ LOTILA KUHE :) LP janikadd
Se strinjam z Elephus. Mislim, da je zadeva brez drobtin. lp magnolija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti