Curryjeva omaka

Lep pozdrav. Kolegici sem obljubila, da ji bom pomagala najti recept za curryjevo omako :)

kaj dosti tudi sama ne ve povedati o njej, samo to, da jo je v argentini jedla s piščancem, zato me zanima, če je že kdo delal kako podobno omako.

Hvala za odogovore :)

nike

Curryjevih omak je ogromno... ena najosnovnejših  in najbolj enostavnih je, da žličko curryja vmešaš v sladko smetano. Lahko tudi popražiš čebulo ter ji, ko postekleni, dodaš žličko curryja, na hitro premešaš ter zaliješ z mlekom ali sladko smetano. Če slednji dodaš še popočene koščke piščanca, dobiš krasno omako za k rižu.

tulka

Piščanca med pečenjem potresi z ingverjem, potem še s curryem, pa zalij s sladko smetano. Curryja dodaj po okusu, kakor komu paše aroma. Mamamia

mamamia

moje omake so potem vse curry omake :) ker ga znam povsod dat :)

amapak ponavadi ga dodajam v smetano, kot so že napisale

Pitončica
tulka - ja, sem ji jst isto rekla glede omake s smetano in sladkim rižem, ampak sem mislila, da obstaja še kak drug/poseben način. mamamia - mmm, sliši se fino, bom ob prvi priliki naredila tako :) nike

Meni je všeč tale omaka:

Eno čebulo sesekljam in malo popražim, dodam sesekljano jabolko in banano, košček svežega ingverja in žličko curry-a. Po potebi malo zalijem z vodo, dodam malo, ampak res malo gustina.   Začinim s kakšnim zrnom koriandra, kardamoma ali s čilijem, če mora biti malo bolj pikantno.

Se zelo lepo poda k pečenemu piščancu ali ribi in rižu.

barbara9
hvala barbara9, sliši se dobro, bomo preizkusili :) nike

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti