Rbs žari

td01  

član od: 6.5.2010

sporočila: 1

tema odprta - 6. maj 2010 8:36 | ogledi: 4.652 | odgovori: 3

živjo!

sem pred nakupom vrtnega žara in ideja je bila nabavit plinski žar na vulkanski kamen. sem pa naletel na tehnologijo RBS (eni posebni stranski gorilci), za katero pa nimam pojma kako se obnese. je pa slišati, da baje kar dobro dela. med takimi, ki to vgrajuje je npr. tudi campingaz

http://www.campingaz.com/c-497-rbs.aspx

ima kdo kaj izkušenj s tem?

hvala za info.

tomaž

td01  

član od: 6.5.2010

sporočila: 1

9. maj 2010 20:46

očitno ni izkušenj z RBS-om. kako se pa po vaših izkušnjah obnese plinski žar z vulkanskim kamnom? ali svetujete kaj drugega... hvala! td td01

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

10. maj 2010 12:06

Mi smo imeli žar z vulkanskim kamenjem in sicer že cca 20 let nazaj, dobili pa smo ga za darilo iz Amerike. Ko smo jedli hrano iz žara tam se mi je zdela Ok in sem bila navdušena nad njim, pri nas pa domnevam, da ni bil enak plin, saj je bilo meso večkrat sajasto ali pa je bilo vzrok nepopolno izgorevanje. Večkrat se mi je prižgala tudi maščoba, ki se je pocedila po kamnu. Tudi to ni bilo preveč fajn. No, ko se je iztrošil, se nismo več odločili za drugega, čeprav nebi ravno rekla, da ni dober. Sedaj imajo veliko izbiro, verjamem, da tudi bolj izpopolnjenih in boljših. Posvetuj se s trgovci. Lep pozdrav! Kara kara

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

10. maj 2010 19:47

Mi smo ga kupili lani v Merkurju proti koncu sezone, ko so bili znižani, drugače je cena kar precej zasoljena. Odkar je pri hiši, je veliko v uporabi, tudi pozimi, ker ga imamo na pokriti terasi. Grelca sta keramična in grejeta od strani, tako, da hrana ni direktno v kontaktu z ognjem. Na spodnji rešetki so keramični  kamni, pod njimi na dnu pa se nalije voda, v katero kaplja maščoba. Spodnji del z vodo se izvleče in z lahkoto pomije. Ne vem sicer, kakšna je vloga kamnov, v navodilih piše, da so zato, da se ne bi maščoba vžgala, ampak saj  maščoba kaplja v vodo. Moram pa povedati, da večinoma pečem na žar ploščah.

Pred njim smo imeli žar na vulkanski kamen. Maščoba je tekla po kamnih in se vžigala, posledično tudi meso na rešetki in ga je bilo treba skoz imeti pod nadzorom. Po dveh,treh letih je gorilec popolnoma razpadel, prav tako mreža. Res ni bil  neka visoka kvaliteta, ampak vseeno se mi zdi, da se je prehitro  iztrošil.

Lijana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti